изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:09 EEST
Алонсо: Направихме подарък на Ред Бул    
Спорт Никак не бяха щастливи във Ферари от изхода на надпреварата в Малайзия за тях. Фелипе Маса пресече финала 7-и, а двигателят на Фернандо Алонсо бе третият от Скудерията, който се счупи днес след тези в болидите на Заубер. Испанецът все пак бе класиран 13-и, а преди това се бори дълго с проблем при сваляне на предавките надолу.

- Истински срам е, че не успяхме да използваме потенциала на колите си заради грешките в квалификацията - призна шефът операции на пистата Крис Дайър. - Два сериозни технически проблема ни тормозеха в случая на Фернандо: първо повреда на скоростната кутия още от старта на надпреварата, а след това и изгърмелия мотор. Фелипе кара добре и си тръгва от Малайзия като лидер в подреждането при пилотите. Това е единственото позитивно нещо този уикенд, от който определено очаквахме далеч повече.

Бразилският състезател също отбеляза, че той и отборът са начело и в двете временни подреждания за световния шампионат.

- Предстоят обаче цели 16 старта, а ние сме наясно, че има сериозен потенциал за подобрение на колата. Като се има предвид откъде тръгнах, седмо място вероятно е най-доброто, на което можехме да се надяваме. Опитахме се да отложим питстопа ми възможно най-дълго - още повече, че всеки ден от изминалата седмица следобед валеше. За съжаление обаче сега не се случи. Дуелът с Бътън бе крайно сложен: на правите той бягаше, но сбърка в последния завой и го доближих достатъчно, за да го задмина при спирането за първия - допълни бразилецът.

Алонсо от своя страна обясни, че е разбрал за проблема с трансмисията си от старта на надпреварата.

- Трябваше да карам без съединител през цялото състезание. Поне изпушването на агрегата ми струва само две точки. Днес направихме на Ред Бул малък подарък: ако се бяхме справили нормално в квалификацията, със сигурност щяхме да ги притиснем - заяви двукратният световен шампион.

КЛАСИРАНЕ

1. Фелипе Маса  39
2. Фернандо Алонсо 37
3. Себастиан Фетел 37
4. Нико Розберг  35
5. Дженсън Бътън 35
6. Люис Хамилтън 31
7. Роберт Кубица 30
8. Марк Уебър  24
9. Адриан Сутил  10
10. Михаел Шумахер 9
11. Витантонио Лиуци 8
12. Рубенс Барикело 5
13. Хайме Алгерсуари 2
14. Нико Хюлкенберг 1

http://clubs1.bg

 

 


Сходни връзки

Алонсо: Направихме подарък на Ред Бул | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди