изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:50 EEST
КАЛИАКРА - ДУНАВ 1:3    
НовиниЛидерът в Източната “Б” група победи с 3:1 Калиакра на стадиона в Каварна в дербито на 22-я кръг на първенството и увеличи разликата от втория във временното класиране, Несебър, на 6 токи.

След загубата, първа от 10 срещи, играни у дома, възпитаниците на Филип Филипов остават трети във временното класиране.
Първото по-сериозно положение създадоха русенските футболисти. В 6-ата минута вратарят на домакините Добрин Добрев изчисти извън полето си една топка, нападател на Дунав я посрещна веднага, но не можа да намери опразнената врата.   
В 22-ата минута след атака на Калиакра Четин  Садула остана непокрит пред дъгата на наказателното поле и със силен удар вкара топка под гредата на русенския вратар – 1:0.
В 33-ата гостите получиха право на пряк свободен удар централно пред стража на Калиакра. Ивайло Кирилов застана зад топката и технично я вкара в мрежата вляво от Добрин Добрев – 1:1.
В края на първото полувреме тимът от Каварна прие двубоя в половината си, но удържа на натиска на Дунав.
След почивката отборът на Калиакра се опита да възстанови териториалното си предимство, но нападателите му действаха мудно и не създадоха опасностите пред вратата на съперника. Вместо да вкарат, каварненци обаче получиха получи гол във вратата си. При контраатака на русенци Ивайло Кирилов стреля изненадващо от около 18-19 метра във вратата на Добрев и вкара за 1:2 без вратаря на Калиакра да успее да реагира.
В 81-ата минута Дунав вкара и трети гол на отбора на домакините при разбъркване в полето на Добрев. Росен Каптиев стреля с глава, топката рикушира в главата на Кючуков и се оплете в мрежата на каварненци за 1:3.
Голмайстори: 1:0 Четин Садула 22, 1:1 Ивайло Кирилов 33, 1:2 Ивайло Кирилов 73, 1:3 Росен Каптиев 81
Жълти картони:Людмил Киров,Радослав Комитов, Ангел Гинев - (Дунав Русе), Иван Петков, Антон Димитров -(Калиакра Каварна)
Главен съдия: Ангел Ангелов,
помощници: Иво Колев, Александър Дамянов
стадион Калиакра: 1800 зрители
състави:
Калиакра (Каварна): Добрев, Бонев, Дет. Димитров, Ант. Димитров, Петков (63-Гр. Иванов), Райчев, Стефанов, Кюуков, Абрашев (46-Стоилов, 76 – Караджов),Садула, Станев.
Дунав (Русе): Антонов, Киров, Симеонов (90-Ем. Иванов), Р.Каптиев, Кирилов (78- П.Панов), Димов, Гинев, Комитов, Краунов (71-Вл. Каптиев), Цирков, Иванов.

Изявления на старши-треньорите Филип Филипов и Мирослав Миронов след загубата на Калиакра (Каварна)с 1:3 от Дунав (Русе) в 22-ия кръг на Източната “Б” група:
Филип Филипов (Калиакра): “Не съм недоволен от футболистите си, които играха според възможностите си и имаха желание да спечелят мача. В началото на втората част упражнихме натиск, който можеше да доведе до втори гол,но не можахме да отбележим. А след като получихме гола в нашата врата, повече не можахме да намерим сили да променим нещата.Отдавам загубата на натрупаната умора в редиците ни и на липсата на равностойни смени, а това не е допустимо за отбор, който афишира големи цели.Още в началото на мача се видя, че изоставаме за всяка топка, и в атака, и защита бяхме бавни и тромави, което после си пролича още по ярко. Грешки прави всеки и няма да ги коментирам, щом сме загубили, значи всички сме виновни.”
Мирослав Миронов (Дунав): “Знаехме, че в отбора на Каварна има натрупано напрежение от мача за купата срещу Черно море преди три дни и максимално се възползвахме от ситуацията.Знаехме, е имат и много контузени и очаквахме да победим. Имахме инициативата още в началото, но Калиакра вкара без да има голово положение, а ние създадохме две-три и задържахме топката. Малко се огънахме в началото на второто полувреме и след това инициативата отново премина в нас. Тежък мач за нас, Каварна също имат стойностен състав и нищо не се знае какво ще се случи до края на първенството. Горд съм с нашите футболисти, които, въпреки финансовите проблеми, изиграхме един хубав мач и показахме кой е по-добър.Отсега нататък ще става още по-тежко, но ако има феърплей, ние ще трябва да влезем в ”А” група.
Димитър Апостолов
 


Сходни връзки

КАЛИАКРА - ДУНАВ 1:3 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди