изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:31 EEST
Отказаха по-лека мярка за неотклонение на разследван за разпространение на наркотици    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд остави без уважение молбата на 37-годишния Диян Д. за изменение на взетата спрямо него на 18.12.2009 г. мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е обвиняем за организиране и участие във въоръжена престъпна група за разпространение на наркотици. Диян Д. бе арестуван след акция на добричката полиция на 15.12.2009 г., при която бе разкрито депо за наркотици в гориста местност край града и иззети от него 300 грама амфетамин, а от един от доставчиците - 25 грама марихуана.

 

По-късно полицаите намериха още скривалища с наркотици, а при обиски бяха открити и иззети газови и бойни пистолети и боеприпаси, везни за измерване на наркотични вещества, преносими радиостанции, заглушители за мобилни телефони и полицейски радиостанции.

На съдебно заседание на 25.03.2010 г. адвокатът на Диян Д. поиска да бъде назначена съдебно-медицински експертиза със задача да се определи здравословното състояние на неговия подзащитен и дали то е съвместимо с престоя му в Следствения арест.

Днес Окръжна прокуратура – Добрич, представи документите по назначаването и провеждането на експертизата. Съдът прие заключението на вещото лице, според което Диян Д. страда от заболяване, което не е пречка да пребивава в Следствения арест. Препоръчва се да бъдат направени допълнителни изследвания и според техните резултати да бъде назначено лечение.

Адвокатът на задържания пледира, че са налице нови обстоятелства и помоли мярката за неотклонение на Диян Д. да бъде изменена в „домашен арест”, за да бъде приложено ефективно лечение. Защитникът заяви, че е минало доста време от задържането, събрани са доказателства и подзащитният му няма да попречи за разкриване на обективната истина.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави на искането и посочи, че Диян Д. е обвиняем за тежко престъпление, което се наказва с „лишаване от свобода” от 3 до 10 години. Доказателствата по делото обосновават предположението, че той е един от авторите на деянието. Прокурорът смята, че няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката за неотклонение, тъй като съдебно-медицинската експертиза е показала, че Диян Д. може да пребивава в Следствения арест. Държавният обвинител съобщи, че задържаният е бил воден многократно на прегледи и няма проблем да бъде заведен при специалист, за доуточняване на лечението му. „Медицинските лица в ареста са гаранция, че то ще бъде извършвано”, настоя прокурорът и помоли мярката за неотклонение да бъде потвърдена.   

След като се запозна с материалите по делото и изслуша страните, Добричкият окръжен съд остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение на Диян Д. Определението му може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.

 

06.04.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд    

 

РАЗБИХА ГРУПА ОТ 13 ДОБРИЧЛИИ, АВТОРИ НА ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

Добричкият окръжен съд задържа десетима за разпространение на

 


Сходни връзки

Отказаха по-лека мярка за неотклонение на разследван за разпространение на наркотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.08 секунди