изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:22 EEST
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОСРЕЩА ПО 500 ХИЛ. ГОЛФЪРИ    
ТуризъмТова прогнозира президентът на световната асоциация на голф журналистите Юси Яконкари

Промоция на страната ни като голф дестинация пред туроператори и журналисти, пишещи за голфа, направи вчера в Лайтхаус край Балчик туроператорът "България голф турс" с мениджър Борис Борисов. На нея присъстваха представители от Финландия, Унгария, Белгия, Румъния, Ирландия.
"България е уникално място и в най-скоро бъдеще страната ви ще бъде посещавана от по 500 хил. голфъри годишно, защото има потенциал" - това прогнозира Юси Яконкари, президент на световната асоциация на голф журналистите. Той е категоричен, че ежегодно в света голфърите се увеличават от 6 до 20 на сто, като те непрекъснато търсят нови възможности да играят и да почиват.
Мениджърът на "България голф турс" Борис Борисов заяви, че България се превръща в една чудесна дестинация със своите игрища, които са интересни за европейските голфъри. "Един голф турист излиза минимум два пъти в годината извън страната си, за да играе на друго игрище. Именно тази ниша, която е отворена, искаме да запълним. Смятам, че това може да се случи, защото предлагаме не най-ниските цени в Европа, но изключително атрактивни пакети, дори спрямо такива дестинации като Турция и Испания" - каза още Борисов. Той добави, че към момента една едноседмична голф почивка в Турция е на стойност около 1000 евро, докато у нас излиза от 500 до 700 евро. В периода на ранните записвания до момента имаме платени 70 еднодневни почивки, като спрямо същия период на миналата година това е 7 пъти ръст. Очакваме до края на годината туристите да достигнат 700-1000 души, което ще е 10 пъти увеличение" - добави още Борисов. Той е категоричен, че един голфър по време на престоя си оставя средно около 500 евро.
Основният поток за тази година голфъри е от Англия, Финландия и Швеция, но има и от други страни запитвания. Самият туроператор има сключени договори с колеги от Великобритания, Швеция, Германия.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОСРЕЩА ПО 500 ХИЛ. ГОЛФЪРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди