изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:16 EEST
ПТИЧИЯТ ГРИП НАЛОЖИ ЗАБРАНА ЗА ТЪРГОВИЯТА С ЖИВИ ПТИЦИ НА ОТКРИТО В ДОБРИЧ    
Здраве

Заповед за забрана на търговия с живи птици на открити места, пазари и тържища на територията на община Добрич, издаде кметът Детелина Николова. 



Тя предвижда собствениците и управителите на птицевъдни обекти и частни стопанства, в които се отглеждат домашни птици да не допускат извеждането им извън стопанския двор, както и да предприемат мерки за отделянето им от други животни в стопанския двор. От тях се иска още да засилят охраната и осигурят лични дезинфекционни средства, както и условия за дезинфекция на влизащите и излизащите от обекта хора и транспортни средства, да организират ежедневен контрол върху здравословното състояние на птиците, да не съхраняват фураж и суровини на открито.
Предвижда се инспекторите по контрол по опазване на околната среда да извършват текущи проверки относно изпълнението на заповедта, като при нарушения да сигнализират незабавно РВМС. При констатиране на повишена смъртност при птиците или откриване на трупове на птици незабавно трябва да се сигнализират органите на РВМС Добрич, районните ветеринарни лечебници, както и на "зеления" телефон на общината - 058/604 573.
 


Сходни връзки

ПТИЧИЯТ ГРИП НАЛОЖИ ЗАБРАНА ЗА ТЪРГОВИЯТА С ЖИВИ ПТИЦИ НА ОТКРИТО В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди