изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:48 EEST
ДИСКУТИРАХА ЕВРОПЕЙСКОТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ    
ОбразованиеВисше училище Международен колеж в Добрич е било домакин на две срещи-дискусии на студенти относно Европейското висше образование. Разгледани са хармонизацията на националните системи за висше образование и успешният международен студентски опит на ВУМК в унисон с промените на Болонския процес и хармонизирането на Европейското висше образование, съобщиха от колежа.

По време на първата среща студентите на ВУМК посрещнали представители на кампанията "SOS-Спаси образованието сега" - МГЕРБ и Националното представителство на студентските съвети в България, и обсъдили с тях предложения за промени в Закона за висшето образование. Благодарение на студентите на Международния колеж представителите на двете младежки организации се срещат за втори път в национален мащаб от старта на кампанията "SOS-Спаси образованието сега", припомниха от ВУМК.  Друг основен мотив, който допринася за ефективността на инициативата, е фактът, че голяма част от промените, предлагани от "SOS-Спаси образованието сега", се базират на опита и практиката във Висше училище Международен колеж.
Втората среща е преминала под формата на отворена дискусия относно възможностите, с които студентите разполагат по отношение на своята мобилност. Тук са засегнати основните приоритети на Европейското висше образование според Болонския процес и дейността на ВУМК в съответствие с него. Благодарение на установените си практики в областта на международното сътрудничество, ВУМК изиграва важна роля при ефективното приемане на системите за вертикална и хоризонтална мобилност, които са основополагаща част от съвместните усилия на държавите-членки на ЕС за хармонизация на висшето образование. Обсъдени са също и различните типове стажове и студентска мобилност по програма Еразъм, както и ясното разделение на двата основни цикъла на висше образование във ВУМК, които трябва да послужат за пример на всички ВУЗ-ове в страната, сремящи се да работят в съответствие с инициативите на Съвета на Европа в областта на образованието и науката.
 


Сходни връзки

ДИСКУТИРАХА ЕВРОПЕЙСКОТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди