изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:53 EEST
БЕЗАПЕЛАЦИОННА ПОБЕДА НА КРАСИМИР КОЕВ В КОЛОКРИТЕРИУМА НА ШИПКА    
СпортИзключително силно състезание направи колоездачът на Добрич 1905 Красимир Коев в колокритериума на 60 км за мъже за купа "Георги Коев", който се проведе в град Шипка.

Още в четвъртата обиколка (от общо 12) той излезе начело и до финала не изпусна лидерската позиция. Отлично се представиха и другите колоездачи на добричкия клуб, взели участие в състезанието. В надпреварата на младежите до 23 години Стоян Стоянов финишира втори, а Ивелин Иванов завърши шести при юношите старша възраст. Ето какво сподели след състезанието треньорът на добричките колоездачи Георги Друмев: "Щастлив съм, че нашите момчета се представиха отлично в шестото издание на колоездачното състезание за купа "Георги Коев", което се организира от родителите на именития спортист и от БКС. За мен това бе едно много емоционално състезание, тъй като Георги Коев ми беше много добър приятел и колега в националния отбор. Затова много се радвам на успеха на Красимир Коев и му благодаря, че тази година донесе купата в Добрич." 

Възпитаниците на Георги Друмев бяха сред най-добрите и в международното състезание за купата "Долината на розите", което се проведе край Казанлък. В изкачването на Бузлуджа Красимир Коев демонстрира много добра форма и финишира четвърти при мъжете. Победител стана Даниел Петров, който се състезава за Боависта (Португалия), на второ място се нареди Борислав Иванов от Цар Симеон (Пловдив), а трети - Владимир Коев от Хемус (Троян). Състезанието се проведе при изключително тежки метеорологични условия, особено в последните три километра - сняг, мъгла, силна буря. Това принуди съдиите да направят нещо, което може да се види само на състезание от ранга на Обиколката на Франция - да съкратят дистанцията с 1 км и 800 м, за да могат колоездачите да финишират.

Успешното представяне на добричлии продължи и в другите възрастови групи. В надпреварата при юношите старша възраст Ивелин Иванов, който е национален състезател, завърши трети в изкачването на 8 км и се окичи с бронзов медал. Малко не достигна на Стоян Стоянов да се нареди сред призьорите при младежите до 23 години. Той въртя силно педалите и завърши четвърти. При юношите младша възраст Милен Мариянов финишира девети, а непосредствено след него завърши Радостин Димов. В състезанието при момчетата - изкачване 3 км, Николай Росенов зае четвърто място, пети остана Стоян Красимиров, а седми - Теодор Деянов. Всички състезатели на Добрич 1905 при момчетата и юношите са възпитаници на добричкото спортно училище "Георги Ст. Раковски".         

 


Сходни връзки

БЕЗАПЕЛАЦИОННА ПОБЕДА НА КРАСИМИР КОЕВ В КОЛОКРИТЕРИУМА НА ШИПКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди