изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:14 EEST
Полицай по потник може да бие. В куртка - не!    
Ред и сигурност

Полицай, който преби дядо за забележка, а два дни по-късно изнасили момиче, бе оневинен за първото от разградския районен съд. Според съдията Константин Косев Драгомир Димитров от СОД е нападнал на 8 юни 2009 г. Марин Маджаров в Разград като цивилно лице, защото преди това си съблякъл куртката и отличителните полицейски знаци не личали.



75-годишният мъж направил забележка на двете ченгета, които пиели кафе, че патрулката е на тротоара и не може да се минава. Това обаче силно разгневило Димитров.

"Ти си дъртак, простак, върви си по пътя, защо се занимаваш с нас. Мамицата ти ще размажа", крещял полицаят и хванал дядото за гушата. "Няма да се бия, не съм на вашата възраст", отвърнал му 75-годишният Марин.

Полицаят съблякъл част от униформата и се върнал по потник. Влачил дядото по чакъла, ритал го в глезените, за да падне, и го удрял. Вторият полицай викал само: "Драго, остави го."

Вместо присъда ст. серж. Димитров отнесе само административно наказание - глоба от 2500 лв., за лека телесна повреда.

Според съда в деня на побоя той не бил длъжностно лице и защото се отклонил от служебния маршрут. Чакал майка си в кафене пред лечебницата в Разград да му донесе пари, защото на другия ден заминавал за Камчия.

През октомври министър Цветан Цветанов обяви, че Димитров и Анани Велев от РПУ-Лозница са изнасилили непълнолетно момиче в Камчия, потърсило от тях помощ. На 16.11.2009 г. Димитров бе уволнен. Изнасилването е станало по време на едномесечна командировка на морето. Двете ченгета връзвали момичето с белезници, били го с палка и заснели на видеоклип "подвизите си". Укрили факта, че то е обявено за издирване.

Гаврата в Камчия станала само 2 дни след като Димитров пребил Марин Маджаров - на 10 юни 2009 г.

"По логиката на съда всички полицаи могат да се отклоняват от службата си, да вършат престъпления и тогава няма да се считат за длъжностни лица. Ще протестирам присъдата пред окръжния съд", каза вчера районният прокурор Любомир Георгиев.

Димитров предстои да бъде изправен пред окръжния съд във Варна за изнасилването и за злоупотреба със служебно положение.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Полицай по потник може да бие. В куртка - не! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди