изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:08 EEST
"ЛАЙЪНС КЛУБ" СЪБРА 20 500 ЛВ. НА ПРОЛЕТНИЯ СИ БАЛ    
Новини Проф. Стоилов дари графика за благотворителен търг на "Лайънс клуб". Известният ни творец лично гостува на пролетния бал на клуба

Ресторант "България" събра в събота вечерта приятели и членове на Лайънс движението в Добрич. "За поредна година добричкият клуб проведе своя пролетен бал, на който успя да събере 20 500 лв., които ще бъдат в помощ на проектите на клуба - основният, касаещ опазването на детското зрение и нашия нов проект, който реализираме съвместно с Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич" - каза за НДТ президентът на "Лайънс  клуб" - Добрич, Ванко Иванов.



Новият проект бе обявен от В. Иванов и разяснен от директора на дома д-р Евгения Георгиева по време на самата благотворителна вечер. Всъщност за първи път стартира инициативата "Майките на Лайънс". "Благодарение на този проект, ние в дома, ще имаме възможност да приближим максимално до естествени условия малчуганите, лишени от родителски грижи, които са при нас. Чрез него при нас ще работят ежедневно по 2 часа студенти по педагогика или млади, които ще се грижат за по 4 деца. Така ще успеем да компенсираме дефицита на персонал и ще помогнем на децата да не изостават в нервно-психическото си развитие" - каза д-р Георгиева.

Гост на Добрич бе най-известният ни художник в Австрия, който от години твори във Виена - Стоимен Стоилов. Керамично пано с антични мотиви, дело на твореца бе продадено за 2500 лв., а самият автор в момента на търга дари благотворително графика от цикъла "Орфей", която бе продадена за 1700 лв. Купувач на творбите на големия художник е собственикът на "Добруджански хляб" Енчо Малев, който допълнително дари още 500 лв. лични средства. Бизнесменът сподели, че е много щастлив от факта, че Стоилов се е съгласил да му нарисува картина, посветена на Добруджа, житото и хляба.

Със лично дарение по телефона се включи и кметът на Каварна Цонко Цонев, който още след кацането си от Испания се обади, че дарява за каузата на клуба 500 лв. 700 лв. стигна в търга уникалния тесак от Кримската война. В благотворителния търг бе разигран и натюрморт "Цветя" от Христо Каварналиев, който за 1200 лв. купи собственикът на "Атанасов груп". За пореден път към своите приятели от Добрич съпричастност засвидетелстваха и собствениците на сладкарници "Неделя", които дариха голяма торта, разиграна на търг цяла, а после и на парчета.

"Признателен съм от мое име и от името на всички членове на "Лайънс клуб" - Добрич, към всички изразили съпричастност към нашите инициативи. Това за нас означава много, защото нашата цел е да помогнем на по-слабите. Тези средства ще ни помогнат да продължим инициативите си, сред които е обучението на едно куче водач за сляп човек, което почти завършва курса и след месец в училището ще отиде да бъде обучен негов стопанин. Ще продължим и работата по оборудването на фитнес зала в "Хобис клуб" - каза В. Иванов.
 


Сходни връзки

"ЛАЙЪНС КЛУБ" СЪБРА 20 500 ЛВ. НА ПРОЛЕТНИЯ СИ БАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди