изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:59 EEST
Юнайтед връчи титлата на Челси след нулево равенство с Блекбърн    
Спорт За една седмица сезонът за „червените дяволи” отиде по дяволите. След като загуби директния мач с Челси и бе изхвърлен от Шампионската лига от Байерн през седмицата, Манчестър Юнайтед претърпя трети пореден провал и като че ли на практика се прости с титлата си. Днес Юнайтед бе спрян с 0:0 от силния домакин Блекбърн и остана зад лидера Челси четири кръга преди края. Българинът Димитър Бербатов игра цял мач на „Иууд Парк”, но не успя да се разпише в края на двубоя при единственото си положение пред вратата на Робинсън.

Така тимът на Сър Алекс Фъргюсън остана на точка зад Челси на върха в класирането, като лондончани дори са с мач по-малко.
 
През първото полувреме надмощието на Юнайтед се изразяваше предимно във владеенето на топката и няколко добри центрирания в наказателното поле. Антонио Валенсия пропусна най-чистото положение за „червените дяволи” точно преди почивката след ювелирен пас на Бербатов. През втората част гостите сякаш бяха тотално изхабени и обезверени. Единствената по-сериозна опасност дойде десет минути преди края, когато Бербатов се озова на добра позиция в наказателното поле, но стреля в ръцете на Робинсън.
Сър Алекс започна с нападателното дуо Бербатов-Македа, докато контузеният Уейн Рууни този път бе оставен извън групата. О’Шей пък се появи за първи път в игра от месец октомври, вместо Патрис Евра на левия фланг.
 
Блекбърн създаде единственото по-интересно положение в 8-ата минута. Самба засече с глава центриране отдясно, но Ван дер Сар се хвърли и предотврати гол в неговата врата.
 
Юнайтед полека лека овладя центъра на терена и започна по-агресивна игра. В 25-ата минута диагонален удар на Валенсия бе спасен от Робинсън, а девет минути по-късно Нани стреля фалцово, но встрани от целта.
 
Веднага след това Бербатов се озова на добра позиция в наказателното поле и се опита майсторски да преодолее Райън Нелсън, който препречи пътя му, а това остави съмнения за дузпа. Главният рефер Питър Уолтън обаче остана безмълвен, а българският национал изрази претенции за 11-метров наказателен удар.
 
Така се стигна до 43-ата минута, когато Юнайтед създаде най-чистото си голово положение, в основата на което бе Митко Бербатов. Той се пребори в центъра на терена и с чудесен пас изведе Валенсия сам срещу вратаря. Еквадорецът обаче стреля в тялото на Робинсън и предизвика гнева на своя мениджър Фъргюсън.

Второто полувреме започна с надмощие за Блекбърн, които на моменти буквално натикаха действащият шампион в наказателното му поле. Фъргюсън реагира със смени. На терена влезе голмайсторът от мача с Байерн Дарън Гибсън, който замени неубедителния Райън Гигс, докато Парк се появи на мястото на Македа. 
 
Това даде резултат и в 67-ата минута Юнайтед съумя да направи нещо. Удар на Бербатов бе блокиран, топката се върна пред пеналтерията, където я посрещна Гибсън, който с мощен шут я прати в трибуните.
 
В следващите минути гостите, които се нуждаеха от задължителна победа, се чудеха по какъв начин да стигнат до вратата на Блекбърн, който този сезон бе спрял у дома тимове като Челси и Ливърпул. Митко Бербатов дори си послужи с ръка в наказателното поле петнайсетина минути преди края, но това не остана незабелязано от главния рефер.
 
Така се стигна до 80-ата минута, когато Бербатов пропусна най-добрата ситуация за Юнайтед през втората част. Шутът на българина, който бе на фронтална позиция в наказателното поле и пред него нямаше никой, бе право в ръцете на Робинсън. Три минути по-късно отново Бербо стреля, но далеч от целта.
 
Две минути преди края Блекбърн имаше шанс да стигне до победен гол, след като удар на Нзонзи в наказателното поле бе блокиран от Гари Невил.
 
Накрая и десният защитник се пробва да изкове изстрадан успех за Юнайтед, но стреля близо до страничната греда.


По този начин Блекбърн и Юнайтед приключиха без да излъчат победител. Роувърс продължи добрата си серия да е без загуба от началото на 2010 г., докато защитникът на „дяволите” Рио Фърдинанд не успя да увенчае с успех юбилейния си мач номер 400 във Премиършип.
 
В класирането Манчестър Юнайтед е втори със 73 точки от 34 мача, с една по-малко от лидера Челси (33 мача). Арсенал, който е със 71 точки, също може да задмине шампионите и да ги остави на третото място. Блекбърн е 11-и с 43 точки.
БЛЕКБЪРН – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:0
 
 
Блекбърн: Робинсън, Салгадо, Самба (33- Нелсън), Джоунс, Живе, Нзонзи, Грела, Емертън (46- Дън), Педерсен, Олсон (71- Диуф), Калинич.
Неизползвани резерви: Браун, Робъртс, Андрюс, Ди Санто.
Мениджър: Сам Алърдайс
 
Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Невил, Фърдинанд, Видич, О'Шей (79- Евра), Валенсия, Скоулс, Гигс (57- Гибсън), Нани, Бербатов, Македа (65- Парк).
Неизползвани резерви: Кушчак, Еванс, Флетчър, Обертан.
Мениджър: Сър Алекс Фъргюсън
 
Жълти картони: Салгадо (Б), Невил, Гибсън (МЮ)
Съдия: Питър Уолтън
Стадион: „Иууд Парк”, Блекбърн, 29 912 зрители
http://www.novsport.com
 

 


Сходни връзки

Юнайтед връчи титлата на Челси след нулево равенство с Блекбърн | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди