изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:04 EEST
ТРЕТО ДЕЛО ПО ИСК НА КОМИСИЯТА „КУШЛЕВ” В ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД    
Ред и сигурност
Добричкият окръжен съд не даде днес ход на делото, образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /КУИППД/ срещу варненците Александър В. Ив. на 38 години, Евелин Ив. Д. на 39 години, Диана Т. Д. на 53 години, Радостин М. Р. на 34 години, Татяна В. Р. на 27 години, Олга Ал. Л. на 37 години, Юлиян Ил. Зл. на 32 години, софиянеца Янко Г. П. на 47 години и управляваното от него „Банк Тех Сис” ООД.


Причина за това бе нередовното призоваване на двама от ответниците. Съдът предприе необходимите процесуални мерки за назначаване на особен представител на тези лица.

Комисията претендира да бъде отнето от ответниците в полза на държавата имущество на обща стойност 241 486,26 лв. То е било придобито от Александър Ив. и прехвърлено на останалите. Комисията иска Добричкият окръжен съд да обяви тези сделки за недействителни по отношение на държавата, а имотите да бъдат конфискувани в полза на държавата. 

Производството на КУИППД за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност е образувано по влязла на 08.06.2009 г. в сила присъдата срещу Александър Ив. по обвинение, което попада в обхвата й. Варненският окръжен съд е признал Александър Ив. за виновен, за това, че за времето месец юни 2001 г. до 14 юли 2006 г. в гр. Варна е участвал в организирана престъпна група, образувана с цел да върши престъпления – склоняване към проституция на повече от едно лице, набирал е лица за развратни действия, държал е в подчинено положение ненавършили 18 години лица.

Комисията „Кушлев” претендира за придобито от него чрез дарение в периода 24.10.1989 – 31.01.2007 г. недвижимо имущество, за което не са установени законни доходи. Предмет на иска са нива в землището на с. Кранево, община Балчик с площ 6 000 кв. м, нива в землището на с. Близнаци, община Аврен с площ  502 кв. м, поземлен имот в местността „Ваялар” – гр. Варна,  с площ 2 000 кв. м,  леки автомобили „Форд Ескорт” и „Мерцедес”.

Икономическият анализ на КУИППД – Териториална дирекция Варна показва, че през проверявания период Александър Ив. е реализирал общо приходи в размер на 842,58 минимални работни заплати за страната, а е извършил разходи за придобиване на движимо и недвижимо имущество, издръжка на членове на домакинство и други в размер на 2 478,20 минимални работни заплати. Според експертите на комисията има отрицателна разлика от 1 635,63 минимални работни заплати. Събраните от тях доказателства, сочат, че няма данни за законни доходи на Александър Ив., които да му позволяват придобиването на процесното имущество.

Александър Ив. не е семеен, има дете. Той е управител на едноличен търговец.  

Делото е отсрочено за 20.05.2010 г.

 

12.04.2010 г.                                         Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

ТРЕТО ДЕЛО ПО ИСК НА КОМИСИЯТА „КУШЛЕВ” В ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди