изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:20 EEST
ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД ИЗИСКА ПОВТОРНО ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО ДЕЛО СРЕЩУ КОНТРОЛЬОР НА ПЪТНИ ТАКСИ    
Новини Добричкият окръжен съд разпореди повторно да бъдат изискани от Агенция „Пътна инфраструктура”, МВР и Митница – Варна, допълнителни доказателства по наказателното дело срещу 41-годишния Илиян И. Ст. от Добрич.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 01.06.2006 г. – 31.08.2006 г. е пропуснал в Република България през ГКПП Кардам, без да събере винетни такси и да издаде квитанции, 547 пътни превозни средства с чуждестранна регистрация и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 23 558,98 лв. за държавата.

Днес Добричкият окръжен съд изслуша, но не прие, съдебно-счетоводната експертиза по делото, според която размерът на причинените вреди е в размер на 20 558 лв.

Адвокатите на подсъдимия се противопоставиха да бъде прието това заключение, защото използваните за изготвянето на експертизата материали не са били събрани в досъдебното производство по предвидения на Наказателно-процесуалния кодекс ред.

Съдът разпореди да бъдат повторно изискани от АПИ, МВР и Митница – Варна, необходимите за изясняване на делото доказателства.

Делото ще продължи на 31.05.2010 г.

 

12.04.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД ИЗИСКА ПОВТОРНО ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО ДЕЛО СРЕЩУ КОНТРОЛЬОР НА ПЪТНИ ТАКСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди