изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-09-17 @ 15:14 EEST
КРЪГЛА МАСА ЗА ГЕОГРАФСКАТА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА    
НовиниКръглата маса по проекта на община Добрич „План Бъдеще” ще се проведе на 13 и 14 април в конферентната зала "Добрич" на парк хотел "Изида", съобщиха от кметството.

В нея ще участват норвежки експерти от общините Ардал и Бикле, които ще представят своя опит и добри практики при работа с географска информационна система. Експертите Стине Мари Елверхой и Елизе Нордскаг от Норвегия ще запознаят участниците с норвежкия гео-портал ГеоНордж и ще демонстрират работа с норвежката географска информационна система в реално време.
Форумът се организира по проект "План „Бъдеще" - подобряване на капацитета на човешките ресурси в Община град Добрич за по-добро градско управление, планиране и развитие". Той се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство с 300 000 евро.
Проектът е  уникален за България, тъй като за първи път българска община ще направи заснемане на подземната инфраструктура. Вече са избрани фирмите, които ще изработят подземния кадастър на града и ще доставят необходимия софтуер за географската информационна система. Софтуерът ще даде възможност да се подобри комуникацията на Община Добрич с всички експлоатационни дружества на подземни съоръжения. Географската информационна ще направи възможна обработка и предоставяне на актуална информация за състоянието на подземната мрежа. Това ще доведе до по-доброто планиране на бъдещи ремонти и изграждане на нова градска инфраструктура. В момента експлоатационните дружества работят самостоятелно и нямат информация за собствените си мрежи. Община Добрич чрез новата ГИС ще бъде връзката между всички партньори и ще поддържа мрежата за осъществяване на непрекъсната комуникация в реално време.
 


Сходни връзки

КРЪГЛА МАСА ЗА ГЕОГРАФСКАТА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КРЪГЛА МАСА ЗА ГЕОГРАФСКАТА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА
Автор: Anonymous да 2010-04-14 @ 08:36 EEST

Все нашата община е "уникална". А Вие, журналистите приемате техните думи винаги за чиста монета. Малко проверете поне из Интернет- някъде може да правят подобно нещо, че и повече- а дори и за много по-малко пари.

http://www.openyambol.org/gis/

http://www.openyambol.org/gispecs/

Може би община Ямбол е много по-прозрачна от нашата прехвалена гордост, а сигурно е направила това много по-пестеливо. Тези 300 000 евро явно голяма част от тях ще се"усвоят" в семинарчета, особено лекторски на някакви полу-знаещи западняци, обмяна на опит и т.н.

Ама като дават зелника- хайде народе (общината)- да ядем!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди