изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:32 EEST
14 АПРИЛ - ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В ДОБРИЧКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД    
Ред и сигурност Ден на отворени врати ще проведе на 14 април 2010 г. Добричкият окръжен съд.

С тази инициатива институцията отбелязва ежегодно Деня на Българската Конституция и професионалния празник на юриста – 16 април.

На 14 април Добричкият окръжен съд кани гражданите да се запознаят с организацията на работа му. Желаещите ще посетят Информационния център, съдебните деловодства, съдебните зали, обучителния център. Те могат да се срещнат с председателя на съда и да се информират за структурата на съдебната система и конкретно на работата на Добричкия окръжен съд. Недопустимо е обаче да бъдат обсъждани конкретни дела, нито да получават съвети за решаване на техни проблеми.

За първи път в рамките на Деня на отворени врати тази година ще се проведе възстановка на съдебен процес в Добричкия окръжен съд. 18 ученици от 10 А клас на Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” ще представят съдебно заседание и ще произнесат присъда по наказателно дело за наркотици. Процесът се е състоял реално, приключил е с влязла в сила присъда, но всички имена и лични данни са коригирани. „Целта на възстановката е младите хора да се запознаят с конкретните последствия от наркоманията като противообществено явление и като престъпление, което законът санкционира. По този начин им показваме отвътре работата на съдебната система”, каза председателят на Добричкия окръжен съд Енчо Енчев. Всеки от участниците във възстановката ще получи „Конституцията на Република България”.

 В 16 ч. в Обучителната зала на Добричкия окръжен съд ще се проведе работна среща на тема „Проблемите на съдебната защита”. В нея ще участват председателят на Националното бюро „Правна помощ” в София Вася Илиева и  съдиите от Добричкия окръжен и Районен съд, прокурори, представители на органите на досъдебното производство. Организатор на дискусията е Добричката адвокатска колегия, а домакин – Добричкият окръжен съд.

 

13.04.2010 г.                                                      Пресслужба Добрички окръжен съд


На 14.04.2010 година от 10 ч. до 17 ч. ще се проведе Ден на отворени врати в Районен съд -Добрич. В деня, отбелязващ 131-та годишнина на Търновската конституция желаещите граждани ще бъдат запознати с Информационния център и деловодствата на съда.
В 10.30 ч. ще гостуват ученици от ЕГ "Гео Милев" град Добрич.Гостите ще получат информация от районен съдия Светлана Кирякова за процедурата за провеждане на делата, а съдебният администратор Албена Димитрова ще ги запознае с административните функции и структурите на отделните звена на съда.Административният ръководител Веселин Монов ще демонстрира пред тях разпределението на новопостъпилите дела чрез софтуера за случайния подбор на съдиите-докладчици.
Чрез тази инициатива Районен съд -Добрич цели повишаване на правната култура на подрастващите, както и оказване помощ на ориентираните към правните науки млади хора.

 


Сходни връзки

14 АПРИЛ - ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В ДОБРИЧКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди