изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:06 EEST
ОБЛАСТНА УПРАВА ЩЕ ОТДАВА 11 ПЛАЖА    
ТуризъмТази година областна администрация Добрич ще обяви търгове за отдаване на 11 от плажовете на територията на областта. Това съобщи за НДТ областният управител Желязко Желязков.

"И тази година за жалост, смятам,че няма да има желаещи за плажовете на община Шабла. Според вече направените разчети на регионалното министерство 7 от плажовете там ще обявим през туристическия сезон като неохраняеми" - каза още Желязков. На търг ще бъде отдаван тази година плажът на къмпинг "Чайка", както и този на къмпинг "Добруджа" и Шабленска тузла. В района на Крапец плажовете ще са неохраняеми. Министерството на регионалното развитие и благоустройството тази година ще отдава плажовете на ВК Русалка , централния плаж в Каварна и този на Двореца в Балчик, каза още губернаторът. "Все още се чака становището на министерството на околната среда и водите за плажа на Болата, но по предварителни данни може би тази година там няма да има плаж, тъй като попада в защитена територия" - добави още Желязков.
Срокът на отдаване на плажовете, за които областна администрация предстои да обяви процедури, ще се дават за срок от пет години. Тази година средно цените на плажовете са намалени с 30 на сто, сочат още разчетите на регионалното министерство.
Редовно администрацията извършва проверки на отдадените под наем плажове в областта, като има и свои представители в комисиите, контролиращи дадените на концесия плажни ивици по Добруджанското Черноморие.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНА УПРАВА ЩЕ ОТДАВА 11 ПЛАЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди