изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:46 EEST
ДАНС атакува офиси на EVN    
Ред и сигурност
Представители на ДАНС са влезли в клиентските центрове на електроразпределителното дружество EVN в Бургас, Стара Загора, Кърджали и Ямбол, съобщиха от дружеството. Служители на ДАНС са влезли в офиси още и в Крумовград, и на други места, заяви Йорг Золфелнер - мениджър на EVN за България на извънредна пресконференция по този повод, предаде БТА.


"Хората от ДАНС търсят доказателства за изпълнението на инвестиционната програма на EVN, но сме учудени, защото няма нужда да си експерт, за да знаеш, че ДАНС се изпраща, когато някой е престъпник", коментира Золфелнер.
Според него, ако проверките днес са свързани с регулаторния одит, щеше да е много по-лесно служителите на ДАНС да отидат в ДКЕВР или в централния офис на EVN в Пловдив, където е цялата необходима информация.

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов съобщи, че ДКЕВР  трябва да направи регулаторен одит в трите електроразпределителни дружества, който ще бъде подпомогнат от експерти на данъчните и ДАНС.

"ДАНС, ДКЕВР, данъчната институция, са добре дошли и ще получат цялата информация, от която имат нужда, защото както ние работим, очакваме същото и от държавните институции", добави Золфелнер и уточни, че  не е имало изземване на документи при влизането на ДАНС в офисите. Той посочи също, че ситуацията е била обсъдена с централата на дружеството в Австрия.

"70 млн. лева са одобрените от ДКЕВР оперативни разходи, а дружеството винаги достига до 100-120 млн. лева разходи годишно. Всъщност харчим повече пари от одобрените от комисията", отбеляза още Золфелнер.

Борисов допусна "прекратяване на приватизационните договори на трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, EVN и E.ON" като вариант "за спиране на сегашната практиката за продажба на електроенергия, при която крайният потребител плаща многократно повече от цената, на която дружествата закупуват енергия от Националната електрическа компания". Той се позова на данни, според които НЕК купува енергийния ресурс по 90 лева за мегаватчас, а го продава на трите дружества за 88 лева, докато цената за обикновения гражданин достига 146 лв.

Договорът между ЕVN и НЕК е прекратен по настояване на НЕК, след което двете страни не са се споразумели за сключване на нов. Това съобщи още Йорг Золфелнер.
dir.bg
 


Сходни връзки

ДАНС атакува офиси на EVN | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди