изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:16 EEST
Костов и Станишев заедно срещу ГЕРБ    
ПолитикаДесницата и левицата се обединиха в критиките си срещу кабинета. От ГЕРБ пък отвърнаха че още не мога да изчистят тинята, оставена от червените и сините правителства.

Лидерът на ДСБ Иван Костов, който все още минава за част от управляващото мнозинството и бившият премиер Сергей Станишев, който е сред лидерите на опозицията, отправиха остри критики срещу правителството на ГЕРБ при откриването на пролетната сесия на парламента.

Костов продължи линията на сините от последните дни и разкритикува 60-те антикризисни мерки на правителството. "В тях няма мерки, няма срокове и думата "реформа" не съществува", каза той. Лидерът на ДСБ отново обвини управляващите, че се поддават на люв популизъм и спират по средата на започнатите реформи, защото ги  е страх от цената, която ще трябва да платят. Костов даде да се разбере, че само неговото правителство не се е уплашило от реформите за разлика от всички правителства след 2001 г. Той призова правителството да се върне на управленската си програма и да започне да я осъществява.

"Тези птички, в които ни се привижда идваща пролет - увеличаването на износа, не е в състояние да напълни бюджета, защото това увеличаване е ишлеме", каза лидерът на ДСБ. Той прогнозира 20% неизпълнение на приходите в бюджета.

"Не мога да не се съглася с оценката на г-н Костов", каза малко по-късно от трибуната лидерът на социалистите Сергей Станишев. Той повтори прогнозите на Костов, че бюджетният дефицит ще става още по-голям, защото правителството се концентрира върху счетоводителския подход, а така нямало как да се събират приходи. Станишев упрекна правителството, че се опитва да следва римското правило да предоставя хляб и зрелища на обществото. "Със зрелищата се справяте, всеки ден хвърляте димки", каза Станишев, но допълни, че липсата на хляб излиза на първо място.

"Ами вие изядохте хляба", отвърна му малко по-късно от трибуната лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той обвини и левицата, и десницата, че са участвали в разграбването на България. Сидеров обвини Костов, че докато е говорел е гледал наляво, а пък Станишев му е върнал жеста като се е съгласил с него и чрез елегантна игра на подаване на топката двамата нанасяли удари под кръста на управляващите. "Вашата подкрепа, г-н Костов, не е от сърце, вие търсите нещо друго. Кажете си го, ще ви олекне, хората ще ви разберат", призова Волен лидера на ДСБ.

Сидеров защити правителството и го похвали за това, че е запушило пробойните в държавата, оставени от предишните правителства.

От името на ГЕРБ началото на парламентарната сесия изненадващо отбеляза финансовият министър Симеон Дянков. Той, подобно на Сидеров, намекна, че тинята, която правителството трябва да изчисти, е оставена не само от правителството на тройната коалиция, но и от предишните през последните 20 години. Той набеляза три сфери от мерки, които кабинетът ще осъществява - намаляване на данъците, реформа в администрацията и контрол.

"Все още сме в периода на мътната вода. Трябва ни още време, за да изчистим тинята", каза Дянков. Той призна, че очакванията на правителството са били почистването да приключи по-бързо.

От ДПС също призоваха правителството да осъществява реформите си и го предупреди, че ако това не стане, започващата парламентарна сесия може да се окаже последна за това Народно събрание.  http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Костов и Станишев заедно срещу ГЕРБ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Костов и Станишев заедно срещу ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-04-14 @ 15:31 EEST
Не са в състояние да управляват държавата герберите, създадоха пълен хаос с тези хаотични антикризисни мерки,не мислят, а действат през просото,за тези, които не работят и НЕ ПОЛУЧАВАТ НИЩО от никъде не са пенсионери,защо не им дават обезщетение до намиране на работа,защото хората не са виновни,че ги съкращават!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди