изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:35 EEST
Стартира акция ”Недосегаемите”    
Ред и сигурност
МВР, ДАНС, Националната следствена служба и НАП, под ръководството на Прокуратурата, стартираха операция „Недосегаемите”.


Десет души са задържани досега в реализирането на специализирана полицейска акция, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде "Фокус". Той уточни, че обект на полицейските действия е „прекратяване на дейността на йерархически изградена група за пране на пари и данъчни престъпления, които ощетяват държавата”. Дейността на престъпните структури е ощетявала бюджета на държавата с милиони.

Арестите продължават. Задържаните до момента в преобладаващата си част са криминално проявени или обвиняеми по следствени дела с променена мярка.

Акция „Недосегаемите” започна след поредица от други операции на вътрешния министър Цветан Цветанов от миналата година насам.

На 17 декември 2009 г. бе проведена полицейска операция на МВР под кодово название „Наглите” на територията на София. Целта й бе задържане на групата, ангажирана с отвличания през последните две години. Тогава бяха задържани 25 души, сред които и петимата организатори. Полицейска операция „Наглите 2” се проведе в София в ранните часове на 22 декември и бе продължение на операцията от 17 декември 2009 г. Арестувани бяха нови четирима заподозрени и бе намерена четвърта къща за държане на заложници. Така бяха задържани всички членове на бандата за отвличания.

След операция „Наглите” МВР започва нова спецакция - „Апашите”, която бе насочена срещу криминалните бандити – квартални престъпници – наркодилъри, крадци на коли и апаши, които са се специализирали в обири на апартаменти. През февруари тази година девет души бяха задържани в хода на специализираната операция по линия на противодействие на противозаконното отнемане на автомобили с кодовото название „Факирите”.

В началото на февруари започна акция „Октопод”. При нея беше арестуван бившият служител на ДАНС Алексей Петров. Акцията бе свързана с локализирането и задържането на йерархически изградена престъпна група, съпричастна към изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на „Кремиковци” АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет. Има данни, че групата е функционирала над 10 години.

През март специализирана полицейска операция под кодовото име „Лапачите” срещу източването на ДДС се проведе Петрич и София.
Престъпната група е действала по класическа схема, като е внасяла хранителни продукти от Гърция, използвайки реален БУЛСТАТ, но несъществуващи имена на фирми. По този начин е избягвала плащането на ДДС и данък „печалба”.

Масирани полицейски проверки започнаха в края на март във Варна – част от акция „Медузите”. Обект на проверки бяха обществени институции, офиси и хотели. В хода на операцията бяха задържани Дидо Дънката, председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов и директорът на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев”. Обект на проверки бяха сградата на община Варна, предприятието „Автотранспорт” на град Варна, офиси и хотели.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Стартира акция ”Недосегаемите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди