изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:26 EEST
2 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА „ПРОБАЦИЯ” ЩЕ ТЪРПИ ДОБРИЧЛИЯ, ПРИСВОИЛ ЧУЖД АВТОМОБИЛ    
НовиниНаказание „пробация” за срок от 2 години и половина да изтърпи 25-годишния Алекси Ал. Ст. от Добрич, постанови днес Районен съд - Добрич.

Той бе признат за виновен, че през месец март. 2009 г. в гр. Добрич противозаконно е присвоил лек автомобил „Форд Ескорт” на стойност 880 лв. Алекси Ст. трябва да полага ежедневно подписи по мярката „задължителна регистрация по настоящ адрес” и да се явява на периодични срещи с пробационен служител. По третата наложена му пробационна мярка, той трябва да отработи 250 часа безвъзмезден труд в полза на държавата за срока на наказанието му. Районен съд – Добрич, уважи гражданския иск на собственика на автомобила и осъди Алекси Ст. да му заплати 880 лв. обезщетение за причинените материални щети.

По делото е изяснено, че на неустановена дата през март 2009 г. подсъдимият посетил заедно със свой познат собственика на автомобила, който стопанисвал пункт за изкупуване на вторични суровини в Добрич. Алекси Ст. предложил да намери купувач за колата му. Двамата се уговорили Алекси Ст. да вземе автомобила, а срещу него да даде плазмен телевизор втора употреба с приблизителна цена около 400 – 500 лв. Алекси Ст. закарал колата до автосервиз и я оставил там. След няколко дена той изтеглил автомобила оттам до дома на свидетел по делото, на когото го продал за 140 лв. Алекси Ст. свалил регистрационните му номера. На следващия ден купувачът разфасовал колата. След като се разпоредил с превозното средство, подсъдимият „забравил” за неговия собственик и за уговорката с него за плазмения телевизор. Едва в хода на разследването той му върнал регистрационните номера и колата била бракувана.

Алекси Ст. е без образование, не работи, осъждан е. Деянието по настоящото дело е извършил в петгодишния изпитателен срок по присъда на Районен съд – Добрич, влязла в сила през декември 2007 г.

Присъдата на Районен съд – Добрич, по делото за присвояване на моторно-превозно средство срещу Алекси Ст., подлежи на обжалване и протест пред Добричкия окръжен съд.

 


Сходни връзки

2 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА „ПРОБАЦИЯ” ЩЕ ТЪРПИ ДОБРИЧЛИЯ, ПРИСВОИЛ ЧУЖД АВТОМОБИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди