изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:41 EEST
МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ Е РЕЗУЛТАТ НА УСПЕШНО БЪЛГАРО-ХОЛАНДСКО ПАРТНЬОРСТВО    
ТуризъмТака счита изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев

Създаденият в Албена преди повече от 17 г. „Международен колеж“ лежи в основата на ползотворното българо-холандско сътрудничество в курорта. Такава е оценката на изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев, посочват от висшето училище. Според К. Станев, това висше училище постави успешно начало в обучението на висококвалифицирани кадри в областта на туризма, някои от които успешно се реализират и в курорта. Сред възпитаниците на Висшето училище е и директорът „Експлоатация“ в Албена Христо Пенев. Въпреки че при разрастването си Висшето училище вече не се намира в Албена, то продължава да предоставя кадри за туристическия сезон на този и на  други курорти. Студентите от Висшето училище също провеждат летни практики и зад граница, като по този начин трупат ценен опит в Европа и САЩ.
От висше училище „Международен колеж” напомнят, че учебното заведение бе създадено по холандски проект. Тогава холандското правителство е вложило половин милион гулдена за полагане на основите на европейско обучение по туризъм у нас. Според представителите на холандското посолство у нас, сътрудничеството с холандски фирми в Добричка област ще се разширява. Това важи особено в сферата на доставяне на чиста вода за населението, където Холандия има ценен опит.  Очаква се, че в партньорство с Холандия по европейски проекти и населението в Добруджа след време може да разчита на по-добро водоснабдяване и на по-чиста вода.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ Е РЕЗУЛТАТ НА УСПЕШНО БЪЛГАРО-ХОЛАНДСКО ПАРТНЬОРСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди