изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:33 EEST
160 000 КРЪВНИНА ИСКАТ РОДИТЕЛИ НА УБИТ ПРИ КАТАСТРОФА МОТОЦИКЛЕТИСТ    
Ред и сигурностНа делото срещу обвинения за причинена по непредпазливост смърт на пътя 46-годишен жител на село Сенокос Веселин Василев вчера бе даден ход, съобщиха от Окръжния съд в Добрич.

Обвинението е за това, че на 15 август 2008 г. при управление на микробус „Форд Транзит” по пътя между селата Оброчище и Рогачево Веселин е нарушил правилата за движение по пътищата. Той е предприел завой, без да се съобрази с идващия мотоциклет „Сузуки 750”. Така по непредпазливост е причинил смъртта на 23-годишен младеж.
Родителите на мотоциклетиста са били конституирани като граждански ищци по делото. Всеки от тях претендираза по 80 000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди. Бащата на починалото момче иска и 5 600 лв. за унищожения при катастрофата мотоциклет.
Добричкият окръжен съд разпореди да се изиска справка от мобилен оператор и от болниците в Балчик и Добрич за това дали е подаден сигнал на телефон 150 за станалото пътно произшествие и дали Веселин се е обаждал.
Според обвинението, около 17 ч. във въпросния ден Веселин е карал собствения си микробус „Форд Транзит” по пътя след село Оброчище към село Рогачево. Когато наближил кръстовище с черен път, шофьорът отбил вдясно и навлязъл в крайпътния банкет. Изчакал да преминат автомобилите, подал мигач и започнал да пресича пътното платно. През това време обаче мотоциклетът се ударил в средната лява колона на микробуса. При удара 23-годишният мотоциклетист е получил черепно-мозъчна травма с контузия на главен мозък, довела до фаталния край.
 От пресцентъра на Добричкия окръжен съд припомниха, че делото влезе в съдебна зала на 03.02.2010 г., но бе върнато на прокуратурата, за да отстрани съществени процесуални нарушения.
 


Сходни връзки

160 000 КРЪВНИНА ИСКАТ РОДИТЕЛИ НА УБИТ ПРИ КАТАСТРОФА МОТОЦИКЛЕТИСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди