изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:23 EEST
МЗХ ПРЕДЛАГА ДДС НА ОБЩИНСКИТЕ ПРОЕКТИ ДА СЕ ПОЕМЕ ОТ ДЪРЖАВАТА    
НовиниМинистърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов има принципното съгласие на премиера Бойко Борисов да се предложи ДДС-то за общините по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 (ПРСР) да се поеме от държавата, съобщи пресцентърът на земеделското министерство.

Решението ще касае проекти на общините по двете общински мерки – 321 и 322 от програмата. Европейските средства, които се предоставят на общините по тези мерки, са 100% грантови, т.е. помощта за общините на 100% от стойността на проектите е безвъзмездна, така че ако те не бъдат изпълнени и средствата усвоени, така или иначе държавата не би получила това ДДС. Затова внесеното от общините при изпълнението на проектите ДДС е добре да им се връща, за да не се пречи на изпълнението на самите проекти, като се натоварват непосилно бюджетите на общините с ДДС. Министърът посочи като пример общината в Първомай, която в момента изпълнява проект за 4,5 млн. лева за подновяване на водопроводна мрежа в с. Бяла река. Общината трябва да внесе по този проект ДДС в размер на 800 000 лева, което затруднява изпълнението на самия проект.  
В национален план по общинските мерки 321 и 322 през тази година се очаква общо изпълнение на проекти за близо 400 млн. лева. Това означава, че общините ще трябва да внесат ДДС за около 50 до 70 млн. лева.
 


Сходни връзки

МЗХ ПРЕДЛАГА ДДС НА ОБЩИНСКИТЕ ПРОЕКТИ ДА СЕ ПОЕМЕ ОТ ДЪРЖАВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди