изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:46 EEST
Хакери проникнаха в системата с пароли на Google    
По света

През януари тази година, Google обяви, че хакери са откраднали информация от техните компютри, но точното естество и степента на кражба останаха строго пазена тайна на компанията.



Но специалист, който има точна информация, твърди пред “Ню Йорк Таймс”,  че загубите, включват едно от бижутата в короната на Google - системата с пароли, която контролира достъпа на милиони потребители по целия свят до почти всички уеб услуги, включително, електронна поща и бизнес приложения.

На една програма с кодово име "Гея" - от името на гръцката богиня на Земята - е било извършена мълниеносна атака. Нападението е продължило по-малко от два дни през декември миналата година, отбелязва информирния източник на вестника.

Описано публично само веднъж - на техническата конференция преди четири години, този софтуер на Google има за цел да даде възможност на потребителите и служителите на компанията с една парола да имат достъп до широка гама от услуги.

Очевидно нападателите не са откраднали потребителски пароли на Gmail, и компанията веднага след атаката е започнала бързо да прави промени в областта на сигурността на своите мрежи. Но кражбата оставя отворена възможността (макар и малка), че хакерите ще намерят такива слаби места, за които специалистите на Google може дори да не знаят, отбелязват независими експерти.

Тези подробности вероятно ще засилят дебата за сигурността и поверителността на гигантските компютърни системи, като например Google, които в момента съдържат личните данни на милиони граждани и юридически лица. При огромното количество цифрова информация, съхранявана в клъстер от компютри, наричан популярно "облак", едно несанкционирано влизане може да доведе до катастрофални загуби, допълва изданието.  http://www.bgfactor.org

 


Сходни връзки

Хакери проникнаха в системата с пароли на Google | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди