изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:02 EEST
Д-р Антония Първанова инициира създаване на Европейска година за борба с    
Европейски съюз

Брюксел. Д-р Антония Първанова внесе писмена декларация, с която призовава за създаването на Европейска година за борба с насилието срещу женитеcalling for t.



Заедно с четирима нейни колеги евродепутати, Антония Първанова инициира тази писмена декларация, имаща за цел продължаване на активната й работа в Европейския парламент по темата и повишаване на информираността за насилието срещу жените.
В декларацията се поставя особен акцент върху стимулиране на равенството между половете и се подчертава, че насилието, основано на полов признак е най-широко разпространеното нарушаване на човешките права, непознаващо географски, финансови, културни или социални бариери.
Д-р Антония Първанова заяви: "Имаме нужда от конкретни действия за борба с насилието по пол, за намаляване на неравнопоставеността между половете и стимулирането на правата на жените. Това е повече от съществено днес, с цел гарантиране на пълното ползване на основните права на жените и тяхното поощряване в нашето общество. Ще работя активно за широкото популяризиране на тази декларация сред моите колеги и твърдо се ангажирам, това послание да бъде чуто от нашите институции".

 


Сходни връзки

Д-р Антония Първанова инициира създаване на Европейска година за борба с | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди