изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:20 EEST
ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА РЕГИСТРИРАТ КОЛИ НА РУМЪНЦИ    
НовиниЖител на Кардам има на свое име вече 141 коли

От сутрин КАТ е почти непристъпен, заради огромните опашки, които вият подставени лица, регистриращи коли на румънци, научи НДТ. На място репортер на вестника се увери, че наистина е нужно човек да загуби един работен ден, за да може да регистрира кола, ако си купил такава. Чакащи по опашките на гишетата споделиха, че има хора, които работят и си докарват пари, точно с висене в КАТ, за да регистрират обаче не собствените си коли, а такива на румънци.
Запознати разкриха, че схемата била изпипана и работела безотказно, като основно регистриране на коли на румънци работели жители на пограничните Дуранкулак и Кардам. Дори Тошко, за който в КАТ вече се носят легенди, бил със 141 коли на негово име, като помощничка му била съселянката му Мария, която ходела със зелено яке и по него всички я познавали. От Дуранкулак пък бил Борко, който имал на подчинение две млади двойки още. Румънците сами си вкарвали коли втора употреба от Германия, Италия, Франция. След това обаче се свързвали с някой добруджанец от пограничните села, защото регистрирането на кола в северната съседка излизало 3 хил. лв., а у нас това коствало между 500-600 лв., в зависимост от годината на производство на колата. Хората са категорични, че работещите регистрация на коли на румънци, вземат доста пари на ръка, макар че Тошко от Кардам споделял, че за кола получава 50-60 лв.
 


Сходни връзки

ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА РЕГИСТРИРАТ КОЛИ НА РУМЪНЦИ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА РЕГИСТРИРАТ КОЛИ НА РУМЪНЦИ
Автор: Anonymous да 2010-04-21 @ 15:47 EEST
Кой плаща данъците и гражданската отговорност и къде?Къде минават годишен гехнически преглед и какви винетки ползват? Който е" на ти" с тези неща нека опише процедурите. Явно или бизнесът е доходен или някъде куцат законовите уредби!
ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА РЕГИСТРИРАТ КОЛИ НА РУМЪНЦИ
Автор: Anonymous да 2010-04-22 @ 15:33 EEST
Ами собствениците са си българи. Те си плащат и гражданска и данък и всичко тук в България. За винетка мисля че имат и от двете държави, само че румънската е като за чужденци. Говорят че и това им е по-евтино, ама не съм сигурна.В смисъл че румънска винетка за румънци като е годишна е по-скъпа. А и какъв е проблема да идват по веднъж годишно до тук и да си направят за един ден и гражданска и преглед и данък да си платят. Те вече пазаруват на нашите борси, че няма да си карат колите ...  От кое време е така с македонските и гръцки камиони. Просто са на долната граница и не сме много запознати, ама от  приятели знам че вече 3-4 години , ако не и повече си ги регистрират на българи и си карат по същата схема.
ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА РЕГИСТРИРАТ КОЛИ НА РУМЪНЦИ
Автор: Anonymous да 2010-11-02 @ 17:17 EET
po evtino im e enma sravnenie no tva e edna goliama sxema za prane na pari



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди