изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 21:03 EEST
УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ    
НовиниОт кметството обещават, че предстои тя да бъде ремонтирана


По дърветата на ул. „Любен Каравелов” в Добрич бяха разлепени анонимни листовки с обвинения срещу кмета Детелина Николова и членове на екипа й заради това, че улицата се е превърнала в улицата на дупките, калта и мръсотията. В листовката анонимният гражданин е използвал нецензурни и обидни квалификации, които не можем да публикуваме.
НДТ потърси за коментар и кметството. Позицията, която оттам ни предоставиха е, че: „Община Добрич оставя без коментар обидните квалификации от напълно анонимен автор, отправени към кмета и кметския екип под формата на плакатна псевдо гражданска позиция. За информация на авторите Община Добрич има електронна страница www.dobrich.bg, на която всеки гражданин може да изрази различните си позиции по всички проблеми на местното самоуправление. За състоянието на уличната мрежа сетивността независимо дали е гражданска или емоционална не носи никакви решения за промяна на градския “пейзаж”.
Улица „Любен Каравелов” е една от всички улици в Община град Добрич с обща дължина 165 кв. м, със сериозни нарушения на пътната настилка (за справка – направеното пълно заснемане на „дупките” веднага след необичайно тежката зима показа общо 18 000 кв. м нарушени настилки).
          Въпреки силните финансови ограничения Община град Добрич осигури 700 000 лв. за дейностите по възстановяване на уличната мрежа. Към 19.04.2010 година приключиха всички законови процедури за избор на изпълнител и предстои започване на ремонтните работи, включително и по ул. „Любен Каравелов”.
 И още информация по темата, която е най-злободневна за всички български общини. Само преди часове /бел. Ред. Вчера/ бе подписан договора между Община град Добрич и „Общинска банка” АД за финансиране на инвестиционен проект, детайлно подготвен през 2009 година. За 10 млн. лв. ще се рехабилитират изцяло улиците „Вардар”, „Дунав”, „Софроний Врачански”, „Климент Охридски” и особено важната комуникация ул. „Христо Ботев”, и то след пълна подмяна на напълно амортизираните водопроводна и канализационна мрежи. Освен това ще се изпълнят и подходи към нови 27 междублокови пространства. Тази инвестиционна програма ще подобри условията за достъп на жителите и гостите на града ни.
 Такъв е действителният „пейзаж” в премерените и реални действия на кметския екип и Община град Добрич.
  А Добрич ще успее тогава, когато всички осъзнаем, че в думата Община се крие коренът на общото начало, на обединението в името на смисъла да живеем заедно, тук, сега и в бъдеще.”
 


Сходни връзки

УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ | 11 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-23 @ 00:28 EEST

Е, не всички недоволни граждани имат достъп до интернет. Аз преди време в един коментар най-културно ви обърнах внимание, че ул. "Любен Каравелов" е с настилка, която не съответства за централното й градско местоположение. Това, че хората вече разлепят и листовки, е все пак някакво отношение към работата на общината. А това че са ги попържили... еми за народната любов се воюва ежедневно. Имало е и по-бедни времена...

УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-23 @ 09:24 EEST
Чупенето на нашите коли  и пръскането с кал  на минувачите от пълните с вода дупки по ул."Любен Каравелов" очевидно става с любезното съдействие на Община Добрич и вестник "Нова добруджанска трибуна".
Уважаема г-жо Дукова, като представител в общинския съвет  сте избрана с нашите гласове.Длъжна сте да защитавате интересите на съгражданите си.
Уважаема г-жо Дукова,като  собственик  и редактор на медия сте длъжна да бъдете морален стожер и  сензитивна за проблемите в обществото,особено когато става въпрос за улица ,в непосредствена близост до Общината и Областна управа.
УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-23 @ 11:18 EEST
Анонимен е и материала ви във вестника(като редакционен на НДТ).Защо нито един от вашите журналисти не си направи труда поне за 10 мин да постои и да види за какво става дума?Освен това дължината не се измерва в кв.м.(посочили сте 165 кв.м.)А редакцията ви е може би на 165 линейни метра от подобието на улица с името "Любен Каравелов".Пълно безхаберие ,неграмотност и сервилност към институциите.А къде е форума на Общината,където всеки можеше да изкаже мнение и да сподели проблемите си не само с Общината ,а и с другите потребители?Защо форумът беше закрит с едноличното решение на Детелина Николова?
УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-25 @ 14:23 EEST

Ей, от общината, к'во се пра'йте на много умни бе? Сякаш не Ви познаваме. Когато имаше сняг, цялата община беше затрупана и неразчистена. Не може да сте критерий за добро. Вие поединично сте "боклук-хора". Тези листовки са само сигнал - вземайте се в ръце.... И тоз' сайт на общината имаше форум, ама го махнахте, за да не ви задават неудобни въпроси директно....

УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-25 @ 22:24 EEST
По "Л.Каравелов" минават по 7 коли на ден ама нали е на центъра и много важно ...
А за "Христо Ботев" какво ще кажете? По нея минават хората, които отиват на центъра .... и са много повече

УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-26 @ 10:57 EEST
elate vijte ulica strandja
УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-26 @ 21:24 EEST
Вдействителност движението по ул. "Л. Каравелов" е много активно, за сведение на човека, който знае да брои до 7. И ако някой е отворил въпроса за нея, това едва ли е защото смята, че само тя е проблемна. Може би живее на нея или минава по нея. Вместо да се заяждате, пишете и вие за вашите улици. Не чакайте други все да говорят за проблемите ви. Тая вечер например, вместо да пиете ракия и да гледате "Биг Брадър", седнете и напишете нещо, може и позив!
УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-26 @ 21:25 EEST
vijte dimitur kova4ev
УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-04-27 @ 09:37 EEST

Л.КАРАВЕЛОВ -трагедия , една от най- натоварените улици за да се избегне Сан Стефано  - дупка  до дупка или по точно казано трап до трап .. вярно е няма пари за преасвалтиране - но поне да се позакърпи .... улицата е ужас от където и да я погледнеш а в участъка до заведение Марко Поло се превърнала в нерегламентиран паркинг , както и на кръстовището с Кирил и Методии -  Да не говорим за кръстовището Васил Левски - Цар Петър - Любен Каравелов - там отдавна има нужда от светофар през ден някой се е "буторясал"

УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-05-03 @ 13:32 EEST
УЛИЦА "АЛЕКСАНДЪР КРЪСТЕВ"/ЗАД БИВШИЯ МАГАЗИН "МЛАД ТЕХНИК"/Е СЪЩО ЗА РЕМОНТ.ДУПКА ДО ДУПКА..............А СМЕ "ШИРОК ЦЕНТЪР"...............
УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-05-03 @ 14:53 EEST
А и да не пропуснем и още една такава забравена от всички ул."Ком".В ужасно състояние е.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.05 секунди