изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:04 EEST
НОВИ ИНФОРМАЦИОННИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА БИБЛИОТЕКАТА    
ОбществоРегионална библиотека "Дора Габе" информира своите читатели за възможността да ползват две общодостъпни бази данни LISTA и GreenFile на EBSCO host, предлагащ специализирани и научно-популярни пълнотекстови бази данни. Читателите могат да получат консултация от библиотечен специалист при търсенето в Центъра за информация и справочтно-библиографско обслужване, както и в "Обща читалня" на библиотеката.

LISTA (Библиотека, Информационни науки & Технологии Резюмета) е база данни от безплатни ресурси в областта на библиотеките и информационния мениджмънт. Тя е на световно ниво и осигурява покритие на теми, като: библиотекознание, класификация, каталогизиране, библиометрия, обработване на онлайн информация, информационен мениджмънт и др. Доставена чрез EBSCO, LISTA наброява близо 600 периодични издания, книги, научноизследователски доклади и заседания.
База данни GreenFILE предлага колекция от заглавия за въздействието върху околната среда и какво може да бъде направено на всяко ниво, за да се минимизират тези въздействия. Мултидисциплинарна по природа, GreenFILE се основава на връзката между околната среда и разнообразието от дисциплини като селско стопанство, образование, законодателство, здравеопазване и технологии. Темите включват: глобалното изменение на климата, зелено строителство, замърсяването, устойчиво земеделие, възобновяеми енергийни източници, рециклиране и други. Базата данни съдържа резюмета на около 384 000 записа, както и достъп до пълния текст на повече от 4 700 записа.
 


Сходни връзки

НОВИ ИНФОРМАЦИОННИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА БИБЛИОТЕКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.16 секунди