изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:08 EEST
Неочаквана визита на Путин в Киев    
По света В опит за поредно сближаване Русия предложи на Украйна да обединят атомните си активи и заедно да произвеждат и продават атомна енергия. Това стана известно рано тази сутрин по време на неочаквана визита на руския премиер Владимир Путин в Киев. Тя беше в навечерието на днешната ратификация на споразумението “евтин газ срещу Черноморски флот”, което украинската опозиция се опитва да блокира.  


На път за Русия от Италия за няколко часа около полунощ Владимир Путин спря за преговори и в Киев. И направи предложение, на което според мнозина експерти Украйна трудно ще устои. Русия предлага да бъде създаден съвместен холдинг, който да обедини предприятия в атомния отрасъл. Според Путин така производството на атомна енергия за 10 години ще бъде удвоено, а Украйна ще печели повече от износ на електроенергия.

Русия, например, иска да участва в модернизацията на украинските атомни централи. Предлага и да построи завод за ядрено гориво на украинска територия. Москва е подготвила и списък от украински предприятия, в които би желала да инвестира. Водят се преговори и “Газпром” да вземе под наем газовите хранилища в Западна Украйна, където се съхраняват 80 на сто от украинските газови запаси. Според някои източници Москва не се е отказала и от амбициите си да участва в управлението на украинските газопроводи, но за това първо трябва да бъдат направени промени в украинската конституция.

Този път газовият въпрос сякаш не беше основен в преговорите, но точно преди да пристигне в Киев Путин обяви развитие в проекта “Южен поток” – Франция получава дял от 20 процента, вече е приключило проучването на морското дъно край България. Това са все послания и към Украйна, че въпреки очевидното сближаване Русия не се отказва да построи обходния газопровод. http://bnt.bg
 


Сходни връзки

Неочаквана визита на Путин в Киев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди