изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:31 EEST
Искат незабавно освобождаване на зам.-министър Евдокия Манева    
Общество ОТВОРЕНО ПИСМО


До г-н Бойко Борисов, Министър-Председател на Република България
Копие до г-жа Цецка Цачева, Председател на Народното Събрание
Копие до г-жа Евдокия Манева, Заместник-министър на Околната среда и водите
Копие до медиите

Уважаеми г-н Премиер
На 18.03.2010 г. с голямо мнозинство на народните представители и с Вашата лична активна подкрепа Народното събрание прие решения по Закона за генетично модифицираните организми, които удовлетвориха желанията на избирателите, защитиха националните интереси и прекратиха възникналата драматична криза на доверие в институциите и управлението на страната.

Проведените социологически проучвания потвърдиха единодушното становище на българите против каквото и да е разпространение на ГМО на територията на България. Вашата позиция като Премиер в подкрепа на това искане беше многократно заявена пред обществото. Парламентът се произнесе еднозначно по този въпрос. Ето защо ние като граждани на България сме дълбоко шокирани и възмутени от поредния опит на заместник-министъра на околната среда и водите г-жа Евдокия Манева да манипулира общественото мнение по въпрос, засягащ пряко интересите на всички нас и на нашите деца.

На 22.04.2010 г. на официалното откриване на Националната лаборатория за изследване на ГМО в околната среда г-жа Манева си позволи отново да отправи необосновани заплахи за санкции от страна на европейските институции. Припомняме, че тази линия на поведение на г-жа Манева е основната причина за възникването и изключителното изостряне на кризата на доверие в управляващите и лично във Вас като Премиер през първите три месеца на 2010 г.

Г-жа Евдокия Манева в продължение на повече от 2 месеца укрива действителното съдържание на писмото от ЕК, послужило като мотив за предлаганите промени в ЗГМО. Тя излъга пред медиите за наличието на заведена наказателна процедура срещу България и за естеството на предвижданите промени, подведе съзнателно колегите си от КОСВ по тези въпроси, отказа всякакъв реален диалог с неправителствени, браншови и граждански организации.

Дори след публично изразената Ваша позиция г-жа Манева продължи да налага на колегите си в КОСВ текстове по закона, които противоречаха на идеята за недопускане на отглеждането на ГМО в България. Тя се възползва от изключително сложната и специфична материя, използва заблуда и директна лъжа за приемането на двусмислени текстове, които отварят скрити възможности за масово отглеждане на ГМО. Всички опити за еднозначни и ясни формулировки бяха отхвърляни от нея без никакви мотиви. Повечето предложения на неправителствения сектор изобщо не достигнаха до обсъждане. Това поведение доведе до многобройни протести.

Очевидно е, че заместник-министър Манева не е променила стила си на действие и това не е вероятно да се очаква в бъдеще. Подкрепата й за цианидната технология при обработка на благородни метали също откровено противоречи на целите на представляваното от нея министерство. Тя е още едно доказателство за нейната непригодност да изпълнява заеманата длъжност.

Считаме, че г-жа Евдокия Манева е непоправимо компрометирана в очите на обществото, работи против българските национални интереси и опазването на околната среда, лобира за частни интереси и уронва престижа на институциите, включително Вашия като Премиер на Република България.

Ето защо ние в качеството си на граждани на Република България, избиратели и данъкоплатци, настояваме за НЕЗАБАВНОТО ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ДЛЪЖНОСТ НА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ЕВДОКИЯ МАНЕВА.

Изпълнението на това наше искане ще считаме за проява на отговорно държавническо мислене и поредно доказателство за Вашата способност да се вслушвате във волята на своите избиратели, когато тя съвпада с националния интерес на България.

Инициативен комитет на родители и граждани
http://dnesplus.bg
 


Сходни връзки

Искат незабавно освобождаване на зам.-министър Евдокия Манева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди