изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:17 EEST
ГДБОП спира торент сайтовете Арена и Замунда    
Новини Ще затворим Арена и Замунда, сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с есемеси, каза началникът на "Компютърни престъпления" при ГДБОП Явор Колев пред PRO.BG тази сутрин. „Ще изчистим пространството от интернет-пиратите и ще сложим легални платформи”, закани се той. „Не е проблем, че дребните юзери свалят, проблем е когато тези пирати ограбват труда на авторите”, уточни Колев. Точно в знак на протест ФСБ пуснаха безплатно новия си албум в нета, припомни той.

Според него по 200-300 000 лева чиста печалба от реклама на месец е печалбата на тези сайтове. По информация на службите сирийски гражданин с името Ахмед стои зад Замунда, а руснак – зад Арена. Обвиняемите по делата срещу сайтовете в момента са само хората, които прибират парите. Делата от преди 4 години срещу Арена и Замунда предстои да влязат в съда, припомни специалистът по интернет-пиратството. Според Явор Колев „няколко мола с интелектуална собственост” доставят нелегалните торент-сайтове.

„Правото на свобода и обмен на информация не трябва да бъде ненакърнено. Трябва да бъдат приети такива закони, че авторите да контактуват директно с потребителите” – такава позиция изрази пък блогърът Асен Генов, който пък е инициатор на протестите срещу следенето в Интернет. Според него дори и да бъдат забранени торентите - те ще намерят друга среда.

Блогърът намира за притеснително, че за да бори интернет-пиратството МВР сключи „тайно споразумение с частна бизнес-структура”. Според него Сдружението на издателите на бизнес софтуер и Международната федерация на звукозаписната индустрия не представлява авторите и потребителите, чийто права са нарушени в нета и става дума за лобиране. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ГДБОП спира торент сайтовете Арена и Замунда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.48 секунди