изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:40 EEST
Над 4 000 метра бракониерски мрежи иззети при проверки на вътрешни водоеми и Черноморието    
Лов и риболов

В рамките на пет дни инспектори от различни Териториални звена на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в страната са иззели над 4 000 метра бракониерски мрежи. Проверки са направени на язовирите “Огоста”, “Студен кладенец”, “Цонево”, “Засмяно”, “Сопот”, баластриера “Сливенска дупка”,  на река Дунав, край селата Долни и Горни Цибър, край Балчик и Каварна.



 

В района на Монтана са иззети 1 410 метра мрежи при проверки на инспектори на Териториалното звено на ИАРА Монтана на язовир “Огоста” и река Дунав. На язовир “Огоста” са конфискувани 850 метра мрежи. Също там инспекторите на ТЗ на ИАРА Монтана са предотвратили пускане на мрежи от друг бракониер. Със съдействието на служители от РПУ Монтана бракониера е хванат и е съставен констативен протокол.

На река Дунав край селата Долни Цибър, Горни Цибър и устието на река Цибрица са извадени 560 метра мрежи на неизвестни нарушители.

 

Инспектори от Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Кърджали в рамките на три дни са осъществили проверки на язовир “Студен кладенец”. От водите на язовира са извадени 9 бр. хрилни мрежи с обща дължина 650 метра.

 

По сигнал на риболовци от баластриера “Сливенска дупка”, инспектори на ТЗ на ИАРА Сливен са конфискували над 150 метра бракониерски мрежи. Около 10-те кг. риба е върната във водата, а мрежите са изгорени на брега пред риболовците.

 

От язовир “Сопот” са извадени 800 метра мрежи на неизвестни нарушители, за които инспекторите на ТЗ на ИАРА Ловеч са съставили констативни протоколи.

 

При съвместна проверка на инспектори на ТЗ ИАРА Плевен, служители на РПУ Кнежа и кмета на с. Бреница, от река Искър при бента на с. Писарово е извадена мрежа над 30 метра, която пресича реката. Уловената 20 кг. риба е върната във водите на реката.

 

Инспектори от Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Варна са осъществили проверки на язовирите “Цонево”, “Засмяно” и река Камчия.  Иззети са 160 метра мрежи, 10 въдици и 3 герима /въже или дебела корда на която са навързани много куки /. Съставени са 6 административно наказателни акта.  4 от тях за извършване на любителски риболов и 2 бр. за стопански риболов по време на забраната за риболов.  От р. Камчия инспекторите са извадили самоделно мрежно устройство преграждащо реката.

 

Над 1000 метра мрежи са извадени и от водите на Черно море, край Балчик и Каварна от инспектори на ТЗ на ИАРА Добрич.

 

Ани Брезоева, PR  ИАРА

 


Сходни връзки

Над 4 000 метра бракониерски мрежи иззети при проверки на вътрешни водоеми и Черноморието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди