изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:45 EEST
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ДЕКЛАРИРАТ ДОХОДИ ДО ПЕТЪК    
ЗемеделиеЗемеделските стопани трябва да декларират доходите си от 2009 г. до края на тази седмица. Срокът за подаване на декларациите изтича в петък.

Задължението да подават данъчна декларация по Закона за данъците върху доходите на физическите лица се отнася за всички земеделски стопани - регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители. В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция,  се обявяват и получените субсидии. Доходите на земеделските стопани, които не са регистрирани като земеделски производители, се намаляват с 40 % нормативно признати разходи. Регистрираните земеделски производители не плащат данък за доходите си от продажба на непреработена селскостопанска продукция, но това не отменя задължението им да подадат годишна данъчна декларация, заявяват от НАП. За доходите си от 2009 г. всички земеделски стопани дължат и осигурителни вноски върху минимален месечен осигурителен доход от 65 лева. Осигуровките се обявяват в годишна  осигурителна декларация, образец 6, която трябва да бъде подадена не по-късно от последния ден на април. Декларациите могат да бъдат изпращани и по пощата.
 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ДЕКЛАРИРАТ ДОХОДИ ДО ПЕТЪК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди