изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:48 EEST
Борисов омекна към левицата за втори път днес    
Политика
Обърнах се към ръководствата на СEM, БНТ и БНР с молба за съдействие - да излъчат клипа на левицата. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод оплакването на БСП, че националните телевизия и радио са отказали да излъчат клип за протестен митинг на 1 май под мотото "Солидарни за труд и демокрация". Въпреки, че митингът е заради антикризисната политика на правителството, премиерът решил, че трябва да помогне на опонентите си, съобщи "Фокус".


За втори път за един ден Борисов омекна към левицата. По-рано неочаквано  той дори призна, че истински съжалява, че лидерът на БСП Сергей Станишев е "принуден да опере пешкира в партията, защото му е била наложена Тройната коалиция". Идеите и мисленето на Станишев са били правилни, похвали предшественика си Борисов.

Скандалът с клипа на БСП започна вчера, когато от БНТ отказаха да го излъчат. Мотивът им е, че в него има кадри от пресцентъра на МВР и неговото лого и трябва да се предостави документ, че авторските права за тях са уредени. Отговорът на радиото пък бе, че аудиозаписът не може да бъде излъчен, тъй като не отговаря на изискванията за търговско съобщение.

По-рано днес в парламента депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев  коментира, че e недопустимо, след като тези кадри са били излъчени многократно по "всички възможни медии" и стоят свободно в интернет, да се отказва да бъдат излъчени отново в клип, който е класическа политическа реклама и може да бъде платен по тарифите на БНТ и БНР, предаде БТА.

"Това правителство ни върна 21 години назад по отношение на свободата на словото, по отношение на демократичните механизми в държавата", възмути се и секретарят на БСП Антон Кутев, цитиран от "Фокус". На въпрос защо не се обърнат към другите медии, той отговори, че основният проблем е цената за излъчване.

Клипът, който може да се види на сайта на БСП, започва с кадри на американския президент Барак Обама, който говори пред симпатизанти. Дикторски глас зад кадър казва: "В кризата САЩ въвеждат социална здравна система". Следват кадри с Никола Саркози и Ангела Меркел, а текстът гласи: "В кризата Франция създава нови работни места, в кризата Германия увеличава своето производство". "Какво правите в кризата вие, господа управляващи на България?", пита накрая гласът зад кадър на фона на Бойко Борисов и показния арест на бившия министър Николай Цонев.

dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов омекна към левицата за втори път днес | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов омекна към левицата за втори път днес
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 20:29 EEST
      КОГА В ДОБРИЧ ЩЕ СЕ СЪЗДАДЪТ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА?  ДА ОТГОВОРЯТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ! БОРИСОВ ОЩЕ ДА ОМЕКВА ПРЕД ЛЯВАТА ПЪЛНОЦЕННА ИДЕЯ !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди