изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:25 EEST
ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ    
ОбществоЛек спад на безработицата в Добричка област през март отчитат от дирекция "Бюро по труда".


През предходния месец е била 11.47 процента - с 0.35 по-ниска в сравнение с февруари. Спрямо март м. г. обаче безработицата е по-висока с 3.31 пункта. В Бюрата по труда са регистрирани  12 368 безработни - с 363 по-малко от предходния месец. Към вчерашната дата свободните работни места в ДБТ в Добрич са 551. Очаквано доминират местата в сферата на туризма. Обявени са 308 свободни позиции в Албена, 62 - в Кранево, 51 - в Златни пясъци, 16 - в Балчик и др. Работните места са за бармани, готвачи, администратори, камериери, помощни работници, спасители и др.
120 шивачи се набират в момента за Чехия от Агенцията по заетостта, Германия, Дания, Финландия търсят медицински кадри, Швейцария е обявила 25 места за детегледачки. В Бюрата по труда в областта, основно в Добрич, са регистрирани търсещи работа от Полша, Чехия, Русия, Албания, Сирия, Украйна. НДТ


 


Сходни връзки

ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-04-30 @ 22:53 EEST
 Ново пет, ние над 50г  безработни от година и половина нищо не са ни предложили, сами си търсим работа и по частни бюра, но уви Няма ЗА НАС и нищо не получаваме , да не говорим, че никой не ти обръща внимание, ами сега и чужденци, обречени сме, не виждам към кого да се обърна?
ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-05-01 @ 09:30 EEST
E, то никъде по света на 50 не се намира лесно работа. Ако не си създал силни обществени контакти. ;-) Аз на ваше място бих анализирал защо не ме предпочитат за работник и бих акцентирал на интервютата върху добрите си качества, вкл. произтичащи от по-голямата опитност. :-) А може би претенциите са прекалено големи и няма работодател, който да иска да ги изпълни?
ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-05-01 @ 17:53 EEST
Към последния : Не говорете глупости. Всички знаем, че работа няма и хората са отчаяни. Бюрото по труда е една бюрократична и абсолютно неработеща структура./ не съм чула да са намерили работа на някого/. Хората срещат затруднение и при самото регистриране. Чакат часове пред вратите зад които работят две служителки, а отвън има  опашка от 28 човека. Да си поправят организацията на работа и при нужда да се включват и други служители в обслужването на чакащите. Не правете хората на маймуни.  И аз бях регистрирана там преди две години. Естествено - не ми съдействаха при намирането на работа. Сама си я намерих. И аз съм на 51г.
ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-05-01 @ 18:17 EEST

А според мен причината да не се предпочитат 50 годишни работници е, че те не умеят да чакат и по-трудно се обучават на новото работно място. Трудно се сработват с по-младите в колектива и много често разчитат на опит, който някога са имали, но вече са позабравили(което е нормално, тъй като аклиматизацията на един работник на новото му работно място е от 15 дни до 3 месеца, в зависимост от конкретните обстоятелства).А това, че работните места не са много - спор няма - права сте. 

ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-05-06 @ 16:12 EEST
                          50г умеят да чакат, търпеливо се молят за работа в БТ и частните агенции, но си остават с подадените документи, дори на интервю не ги викат, а в същото време има много работещи пенсионери, съкратиха нас пред пенсия оставиха тях, няма лошо, ама хората пред пенсия какво да правят и те като бели хора трябва да се пенсионират, правителството увеличава осигурителния стаж с три години, точките отпадат ,но трябва жените да имат 37г осигурителен стаж, а мъжете 40г,кога ще натрупаме този осигурителен стаж като няма работа, освен да предложим  категорично не на тази пенсионна реформа докато държавата е в криза, иначе ни очаква геноцид, без работа и без възможност за пенсиониране!
ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-05-06 @ 17:24 EEST
Е, какво сега? Като гладни псета ли ще се ядете един друг?... Ако пенсиите, които бяхте осигурили на бащите и майките си бяха достатъчни, тия последните нямаше да ви ядат хляба. Макар че след 60 години работещите са на специфични длъжности, такива които повечето хора на 50 не могат или няма да искат да работят.  
ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-05-10 @ 21:25 EEST
  Лек спад, ама докато трае сезона и то за младите, а за по-възрастните аут , да работят до 99г. ако си намерят работа!
ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-05-11 @ 08:06 EEST

Спокойно! Никой няма да работи до 99 години...  Ако в момента средната продължителнвост в България за живота на мъжете е 64, а за жените 69, то до 99 години всичко е аванта. ;-)

ЛЕК СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА ПРЕЗ МАРТ
Автор: Anonymous да 2010-05-11 @ 17:43 EEST
 КАК МОЖАХА ДА ГО ИЗМЪДРУВАТ 37г СТАЖ ЗА ЖЕНИТЕ, А ЗА МЪЖЕТЕ 40г ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ,ЧЕ ТО ПО-ДОБРЕ ДА РАБОТИМ ДО 99г ДА СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПЕНСИЯ!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди