изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:11 EEST
ЧУЖДИ УНИВЕРСИТЕТИ ЧЕРПЯТ ОПИТ ОТ НАШИЯ МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕЖ    
ОбразованиеВисше училище Международен колеж в Добрич даде опита си на партньорските си университети от Великобритания и Холандия. След гостуванията им в колежа в последната година е дадена положителна оценка на методите на обучение, които се извършват във ВУМК.

От колежа гордо подчертават, че британските им партньори много харесват практиката, въведена във ВУЗ-а, първокурсниците в специалностите "Хотелски мениджмънт" и "Маркетинг и управление на хотелиерството и туризма" да прекарат в рамките на един месец встъпителен стаж в 5-звездни хотели "Сол Мелиа" още от първият си учебен ден. Според представители на чуждите партньори това е важно, защото студентът придобива ясна представа за туристическата индустрия още в самото начало на обучението си, получава умения, които ще са му полезни занапред, а така също си дава сметка, дали това е сферата, в която иска да се развива в бъдеще. Според британските университети допълнителният финансов стимул, който младите хора получават по време на стажа в хотелите, също е много важен.
От ВУМК съобщават, че техните студенти са получили възнаграждение от 15 лв. за 8-часов работен ден, както и храна и настаняване. Тези средства са осигурени по оперативна програма Оперативна програма  "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по проекта "Кариера в туризма - старт чрез студентски практики".
"Аз идвам от Търговище, винаги съм искал да се занимавам с туризъм и да се докосна до стандартите на високо категорийните хотели и ресторанти. Тази възможност, която ни се предоставя от колежа, да се сблъскаме с реална работна среда още от първия си учебен ден е чудесна, тогава наистина разбираш дали тази работа е за теб. Някои от моите състуденти се отказаха да учат туризъм и се прехвърлиха към другите специалности в колежа - "Маркетинг и мениджмънт" или "Международен бизнес мениджмънт", просто защото работата в хотела им се стори непосилна за тях." - изказа мнението си студентът Боян. Василена от Враца от своя страна споделя с усмивка: "Мога да кажа, че аз съм малко по-привилегирована от туристите, защото бях в 5-звезден хотел на Златни пясъци за един месец и получавах възнаграждение за това, а те си бяха платили за престоя си там."
 


Сходни връзки

ЧУЖДИ УНИВЕРСИТЕТИ ЧЕРПЯТ ОПИТ ОТ НАШИЯ МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди