изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:46 EEST
БЛИЗО ПОЛОВИН МИЛИОН ЗАГУБИ ИМА БОЛНИЦАТА В БАЛЧИК    
НовиниОколо 510 000 лв. са натрупаните загуби в края на миналата година на общинската болница в Балчик, съобщават оттам.


Финансовите резултати за последните години са загуби поради обективни причини, посочва управителят на здравното заведение д-р Иво Войчев в отчета за 2009 г.  Разходите на лечебното заведение за 2009 година възлизат на 2,308 млн. лева и са с 200 хиляди лева повече от приходите. Най-голям дял в разходната част имат парите за възнаграждения – над 1 млн. лв. През 2009 година през балчишката болница са преминали около 12% повече болни спрямо предходната, а с над 15% повече са лекуваните по-клинични пътеки. Анализите показват повишение броя на болните, идващи от други общини. Над 700 души са тези пациенти, като около 85% от тях са от Добричка област, което е показател за качеството на услугите, отбеляза управителят на болницата д-р Иво Войчев.
От началото на годината болницата е получила плащания от НЗОК за извършени дейности за месец януари и 60% от парите за февруари. Според д-р Войчев, без издръжката от общината, болницата не би могла нормално да функционира. Общинската субсидия на болницата за тази година е 700 хиляди лева. В момента върви процедура за набиране на оферти за ремонта на детско отделение. Очаква се през второто полугодие да стартира мярка по оперативна програма, по която балчишката болница има вероятност да получи финансиране до 5 млн.лв. Това е причината все още да не стартира санирането на сградата по фонд “Енергийна ефективност”. Поради същите съображения не се избързва с купуването на нова рентгенова апаратура, каквато е заложена в капиталовата програма.
 


Сходни връзки

БЛИЗО ПОЛОВИН МИЛИОН ЗАГУБИ ИМА БОЛНИЦАТА В БАЛЧИК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЛИЗО ПОЛОВИН МИЛИОН ЗАГУБИ ИМА БОЛНИЦАТА В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2010-05-10 @ 23:16 EEST
В медицината печалбата е спасяване на човешки живот. Печалбите в образованието, медицината, отбраната и пр. са абстрактни. Аз не мога да разбера как може в нашето общество всеки 2-ри е висшист, а пък толкова проста истина не асимилират хората.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди