изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 10:40 EEST
ОБСЪЖДАТ ЕКОТУРИЗМА    
ТуризъмЕкотуристически бизнес: възможности и перспективи е темата на работна среща, която ще се проведе на 15 май от 13.00 часа в залата на Общинския съвет на Балчик, съобщиха от кметството.

 Предварителна програма на събитието предвижда запознаване на участниците с принципите на специализирания туризъм с фокус върху екотуризма. Ще бъде представен SWOT анализ на потенциала за развитие на екотуризъм в Северното Черноморие. Друга обсъждана тема ще бъде „Натура 2000” защитени зони по Северното Черноморие – възможности и заплахи. „Натура 2000” като инструмент за популяризиране на района. Ще бъдат представени успешни примери от България, както и възможности за финансиране на еко туристически дейности по Програма за развитие на селските райони.
Организатори на проявата са Коалиция „За да остане природа в България” и експерти от Асоциация „Планини и хора”, Българска асоциация за алтернативен туризъм, Българска фондация Биоразнообразие, Българско дружество за защита на птиците.
Срещата се осъществява с любезната подкрепа на община Балчик и с подкрепата на Фондация Еко Общност, посредством Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство по проект „За да остане природа”.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАТ ЕКОТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди