изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:23 EEST
С 5-6 НА СТО СЕ СВИВА ГОДИШНО ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ХЛЯБ    
НовиниВчерашният Спасовден хлебопроизводителите честваха своя професионален празник. Въпреки кризата производителите на насъщния посрещнаха празника си със самочувствие и пожелания за по-добра идваща година, каза за НДТ председателят на регионалната структура на браншовия съюз Тошко Няголов.

Към момента в браншовата организация членуват 35 филми, като от началото на годината 3 са новоприетите, добави още Няголов. "За жалост обаче тежката икономическа обстановка принуди 3-4 фирми да преустановят дейност. Имаме колеги в Добрич, Тервел, Каварна, които спряха работа. Масово всички други са свили производството и респективно освобождават хора. Причината е както в кризисната ситуация в страната, така и от свиването средногодишно на потреблението на хляб с 5-6 на сто. Голям превес за това има и фактът, че региона ни обезлюдява и все повече населението намалява" - каза още Няголов. Не на последно място за проблемите в сектора, хлебопроизводителите изтъкват и наличието на сив сектор. "Цените на брашната са от миналата година - движат се различните брашна от 480 до 1000 лв. за тон с ДДС. По-скъпи са брашната за закуски, козунаци. Средната цена за масов хляб е 500 лв./т с ДДС. Въпреки това на пазара има масов хляб, който се предлага за 0.25 лв. На един 700-грамов хляб брашното му е 500 гр, което е 0.23-0.24 лв." - каза Няголов.
 


Сходни връзки

С 5-6 НА СТО СЕ СВИВА ГОДИШНО ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ХЛЯБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди