изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 07:06 EEST
ДОБРИЧЛИИ СЕ ВКЛЮЧИХА В “ШОФИРАЙ ОТГОВОРНО”    
ОбществоКампанията “Шофирай отговорно 2010”, свързана с предотвратяване на злоупотребата с алкохол, с цел осигуряване безопасността на движението по пътищата на България, се проведе в Добрич.


 Това стана със съдействието на РИОКОЗ и общината. Акцентът тази година бе превенция на рисковото шофиране преди и по време на абитуриентските балове.
В рамките на кампанията гражданите имаха възможността безплатно да изпробват карт, снабден с компютър, който е програмиран да забавя реакцията на машината на командите на шофьора с 1 секунда и по този начин пресъздава забавените реакции след употребата на алкохол. Те изпробваха също алкоочила, симулиращи виждане с 0.7 промила алкохол, както и  симулатор, представляващ истински автомобил, който също се свързва с компютър и пресъздава шофиране при екстремни ситуации на пътя. За първи път местни младежи бяха основните изпълнители на кампанията. Тяхното обучение се проведе в СОУ „П. Р. Славейков” на 15 май.
Организатор на кампанията е сдружение „Отворена младеж”, тя се подкрепя от Европейската комисия чрез Изпълнителната агенция за здраве и потребители, като част от проект HEROES и от Националната програма за младежки дейности 2008-2010. НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ СЕ ВКЛЮЧИХА В “ШОФИРАЙ ОТГОВОРНО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди