изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:32 EEST
ДО 9 ЮНИ СЕ КАНДИДАТСТВА ПО КАМПАНИЯТА ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ    
ЗемеделиеНа 15 май изтече срокът, в който земеделските производители можеха да подават заявления за подпомагане по Кампанията за директни плащания 2010 без санкции, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.


Крайният срок за кандидатстване е 9 юни, като за всеки просрочен ден при подаване на заявленията от 15 май до тази дата, субсидията се намалява с 1% санкция. Към момента над 114 000 земеделски производители са подали документите си общо по всички схеми за подпомагане по Кампания 2010. Освен за единно плащане на площ, в рамките на тазгодишната кампания, стопаните могат да кандидатстват и по 6 схеми за национални доплащания – за тютюн, за крави с бозаещи телета, за говеда, както и за производство на мляко в икономически уязвими ферми, необлагодетелствани райони и нитратно уязвими зони. От тази година за първи път заявленията се подават само чрез Интегрираната система за администрация и контрол /ИСАК/ на Разплащателната агенция, където с помощта на служителите от Общинските земеделски служби стопаните могат директно да очертават своите площи.
За Кампанията за директни плащания-2010 е предвиден пакет от средства на стойност близо 1 млрд. лева, от които 328 млн. евро са от Европейския съюз, а 300 млн. лева от националния бюджет.
 


Сходни връзки

ДО 9 ЮНИ СЕ КАНДИДАТСТВА ПО КАМПАНИЯТА ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди