изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:00 EEST
Змии и пчели убийци дебнат в планината!    
Новини"Ходете в планините винаги подготвени, там дебнат опасности." Това изненадващо предупреждение отправи вчера екоминистърът Нона Караджова. Сред най-големите опасности били отровните змии и земните пчели.



"От ужилванията човек може да получи тежък алергичен шок, който да го убие. Мой приятел преди 3 г. замалко не загина", обясни Караджова. Тя посъветва всеки планинар да има в раницата си инжекция с противоалергично лекарство. "Струват стотинки и ги има във всяка аптека, а са много по-ефективни от таблетките", каза министърът.

В планината трябвало да се ходи само с хубави обувки с дебели подметки. Хората да са добре облечени, даде съвет екоминистърката, която също е запален планинар.

Караджова е поръчала на експертите в екоминистерството да подготвят съвети към планинарите как да се движат безопасно сред природата. Не съветваме хората сами да си поставят инжекции с противозмийски серум или други лекарства, каза дежурният токсиколог в "Пирогов". Ако бъде ухапан и се почувства зле, човек трябва да потърси незабавно медицинска помощ. Проверка дали АТВ-та не подлежат на регистрация и по сегашния закон за движение по пътищата е поръчала още екоминистърката. Проблемът е, че тези машини се ползват незаконно в защитени територии, а след като не са регистрирани, собствениците им не могат да бъдат издирени и глобени. http://news.blagoevgrad24.bg
 


Сходни връзки

Змии и пчели убийци дебнат в планината! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди