изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:17 EEST
Арестуваха Сергей Методиев-Бизона с белязани пари от рекет, босът е ченге    
Ред и сигурност 32-годишната кримка, освен парите, прибрал и джипа на бизнес фамилия Мингачеви, заплашвал ги с обесване, ако не му платят 50 000 лв. с лихвите за заем от 8500 лв.

Криминалнопроявеният 32-годишен ромски лихвар Сергей Методиев-Бизона бе задържан завчера в късния следобед от петрички полицаи за рекет в офиса на варницата, собственост на ЕТ “Петър Мингачев” в района на градските гробища. Бизона бил закопчан с белезници секунди след като получил белязани 200 лева, разкрива подробности "Струма". В дома на Антон Методиев, братовчед на Бизона, полицаите открили джипа на Мингачеви, отнет от Бизона чрез заплахи за живота. Рекетьорът Сергей Методиев е задържан за 72 часа. Аудито и къщата му са претърсени.

Пострадалият Цецо Мингачев, баща на Петър Мингачев, чието име носи фирмата, се занимава и с производство на дограма, се обърнал за помощ към полицията преди месец, тъй като не можел повече да понася заплахите и изнудванията на рекетьора. Прокуратурата и полицията сложили под пълен контрол действията на Бизона и разработили внимателно акцията за залавянето му.

През март Бизона дал на Цецо Мингачев 8500 лева на лихва, като имал към варницата неразплатени 1295 лева за вар, взета преди да даде назаем парите. До края на март Цецо Мингачев върнал на Бизона около 12 600 лева и заедно с висящите пари лихварят получил около 14 700 лева. Независимо от това той започнал да изнудва бизнесмена, като лихвата растяла с всеки изминат ден. Бизона заплашвал със саморазправа Цецо Мингачев и двамата му синове. Хвалел се, че зад него стоят яки хора и тази работа няма да бъде оставена така. Наглостта на рома лихвар стигнала до там, че поискал Мингачев да му върне до края на април 50 000 лева, а до края на май 90 000 лева. Заплашил Цецо, че ще му вземе и лизинговия джип. Мингачев се видял принуден да даде временно автомобила на Бизона, за да се успокоят нещата. Междувременно Бизона бил осъден по Указа за борба с дребното хулиганство за побой и 8-те дни преди инцидента изкарал в ареста. Завчера сутринта излязъл на свобода и веднага се обадил на Мингачев и го заплашил, че ще го обеси.

Петричката прокуратура и полиция обаче следели плътно лихваря и му приготвили капана. Бизона бил извикан в офиса на варницата завчера около 18 часа, където Мингачев му дал белязаните пари.

Полицията издирва още роми, съучастници на лихваря. Сергей Методиев-Бизона четири пъти е бил зад решетките за кражби на кози, овце, кокошки. Занимавал се е и с разпространение на наркотици.

Вчера офисът на варницата на Мингачеви, която се намира до цветарника, граничещ с петричкия гробищен парк и с ромската махала, бе затворен.

Ковачът-ром Стефан Ментов, известен като Исреф Ковача, вчера седеше в съседство с варницата до сергията със зеленчуци на жена му. Исреф разказа: Полицаите бяха от Петрич, блокираха района и заловиха Бизона. Той зариби с наркотици децата в махалата. В квартала се иска здрава ръка, но стабилните полицаи са малко. Първата жена на Бизона, която изгони, знае с кой полицай от местната полиция работи Бизона. Той е лихвар, но парите са на полицая. Чул съм, че ако даде 100 лева, иска 200, понеже с него има ченге и заплашва хората.

Едно време бях кмет на махалата, 13 години бях съветник, бях командир на отряд от 30 роми доброволни сътрудници на МВР по охраната на обществения ред. Работехме заедно с милиционера майор Дончев, който беше истински полицай, тогава имаше ред. Дончев е много свестен човек. Той човек не вкара в затвора, с престъпниците разговаряше и ги съветваше, не се страхуваше, в 1 часа нощеска ходеше сам в махалата.

В нашите махали ври, но полицията не върши работа. Не знам на кого да разчитам, цял град знае, че положението е такова, заключи ковачът Исреф.

Днес се очаква петричката прокуратура да внесе искане за постоянна мярка задържане под стража за задържания Сергей Методиев-Бизона.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Арестуваха Сергей Методиев-Бизона с белязани пари от рекет, босът е ченге | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди