изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:25 EEST
ПРАВЯТ ЛИФТ МЕЖДУ БАЛЧИК И АЛБЕНА    
Новини„МСД ГРУП” – Варна има намерение да изгради лифт, да укрепи склон към морския бряг и да построи четири жилищни сгради в местността Фиш-фиш между Балчик и Албена.

Там ще бъдат изградени четири жилищни сгради, всяка с площ от  500 кв. м. Предвижда се изграждане на гравитачни укрепителни и подпорни съоръжения, геомрежи, пилоти в застрашени от свличане участъци, масивни подпорни стени и терасиране с цел оформяне на площадки за озеленяване. Инвеститорът има намерение да използва хидросеене – най-съвременния метод за затревяване на ерозирали терени, при който се смесват семена, биоторове, биостимулатори, растителни хидро фибри за задържане на почвената влага и вода. Така почвата се запечатва и се създава подходящ микроклимат за покълване и растеж на семената. Целта е да се създаде мощна коренова система, за да се спре отмиването на почвения слой и така да се блокират ерозионните процеси.
Лифтът ще транспортира хора, както на разстояние, така и на височина. Той ще служи за изкачвате към стръмния склон. Лифтът ще е двуседалков. Общата му дължина ще е около 200 метра. Той ще е с открити седалки без междинни станции.
Становището на РИОСВ-Варна е, че изграждането на лифта ще окаже положително въздействие върху геоложката среда, тъй като чрез изпълнение на дейностите теренът ще се стабилизира и ще спрат протичащите в него свлачищни процеси.
 


Сходни връзки

ПРАВЯТ ЛИФТ МЕЖДУ БАЛЧИК И АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди