изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:14 EEST
ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА АЛБЕНА Е НОСИТЕЛ НА ПРЕСТИЖНАТА ЕКО НАГРАДА "СИН ФЛАГ"    
ЕкологияОбщо десет плажа и едно яхтено пристанище взеха тази година международната награда "Син флаг", която ги отличава по чистота и начин на управление.

Това съобщи Станимир Георгиев, който е координатор на българското движение "Син флаг". Наградата се дава след оценка на международно жури.
Европейската награда”Син флаг” е екологична награда, която се дава за чисти и безопасни плажове и яхтени пристанища и КК „Албена” е неин носител за пореден път.
Добруджанският курорт е печелил наградата многократно от 1995 г. насам
Екологичната политика на курорта е насочена към системна дейност за опазване на околната среда. При извършвани досега контролни визити на представители на Международната координация на Програмата “Син флаг”, е давана висока оценка за начина , по който се поддържа плажът на Албена.
Наградата “Син флаг” се дава за 1 сезон. Тя се базира на изпълнението на 23 критерия в 4 аспекта. Екологично образование и информация е първият критерий.
Албена разполага с План за Управление на Поддържан резерват Балтата и работи по него. Качеството на водата е следващият показател. Албена сключва договор с фирма, която извършва изследвания веднъж месечно през периода от май до октомври и дава физико-химична характеристика на морската вода - температура, прозрачност, pH, разтворен кислород, наситеност с кислород. Определят се микробиологичните параметри на морската вода, изследва се замърсяването на атмосферния въздух и се определя концентрацията на прах, серен диоксид и азотен диоксид. Измерва се радиологичния фон на плажната ивица. Изготвят се ежемесечни информационни бюлетини за резултатите от изследванията, които се разпространяват по хотелите и на таблата по плажа. Екологосъобразно управление е третият критерий. Поддържането на чистотата на плажната ивица е приоритет в екологичната политика на Албена. Чистотата и озеленяването са визитната картичка на комплекса.
 


Сходни връзки

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА АЛБЕНА Е НОСИТЕЛ НА ПРЕСТИЖНАТА ЕКО НАГРАДА "СИН ФЛАГ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди