изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:49 EEST
Антимафиоти разследват корупционна схема в Русе    
Ред и сигурностРусе. Антимафиоти разследват корупционна схема в Русе. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Двама данъчни служители са задържани за 72 часа при операцията, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура – Русе. В ТЗ “БОП” - Русе сe провеждани полицейски действия във връзка с проверка на изградена и действаща корупционна схема за получаване на подкупи в особено големи размери в ТД “Големи данъкоплатци и осигурители” - София в хода на извършени и извършвани от тях данъчни ревизии.


Събрани са достатъчно данни за престъпление и е започнато досъдебно производство по чл.301 от НК.
От проведената оперативно-издирвателна работа и действия по разследването е установено, че двамата служители - В.И. и П.Д. от ТД “ГДО” са поискали подкуп в размер на 180 000 лв.
Получаването на парите трябвало да стане по банков път по посочена от тях сметка на друг търговец. По този повод данъчните служители представили и счетоводен документ (фактура), като основание за плащане. Услуга по нея не е и нямало да бъде извършена.
В координация и след съгласуване с водещия разследването прокурор от Окръжна прокуратура - Русе, е създадена организация за задържането на двамата служители в момент на подписване на фактурата към договора, като в последващите действия са участвали служители от ТЗ “БОП”, разследващи полицаи и други служители от ОДМВР – Русе.
Днес по обед двамата данъчни служители са задържани в Русе в момента на представяне на фактурата.
Потърпевш от престъплението е чуждестранен търговец. Действията по разследването продължават във връзка и с налични данни и за други подобни престъпни деяния на задържаните.
Двамата са привлечени като обвиняеми за подкуп по чл.302, във връзка с чл.20 ал.2 от НК.
Постановено е задържане за 72 часа до довеждането им в съда.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Антимафиоти разследват корупционна схема в Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.54 секунди