изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:01 EEST
Подмяна на самоличност и износ на оръжие разкриха гранични полицаи на КГПП-Дунав мост    
Ред и сигурностМладо момиче /17г./ се представило за 22-годишна за да напусне страната с чужд документ; при проверката на микробус са открити боен и преправен газов пистолет

Вчера на ГКПП”-Дунав мост” служители на ГД "Гранична полиция” извършили проверка на излизащ от страната микробус “Мерцедес”. В буса пътували деветима български граждани - С.М. /30г./, 18-годишната Н.Д., Х.Д. /25г./, А.Х. /46г./, 45-годишната А.Х. , Ф.У. /28г./, И.Ю. /32г./, С.Н /21г./ и 22-годишната Р.Д. 
Граничните полицаи проверили документите на всички, но им направило впечатление, че една от жените очевидно е непълнолетна. Бързо е изяснено, че най-младата от групата – по документи Р.Д./22г./ в същност не е на тази възраст, представя се за друг човек и показва чужда лична карта. Изяснена е истинската й самоличност – момиче на 17г., а с това и обстоятелството, че има наложено ограничение за напускане на страната и е обявена за издирване за-ради напускането й на дом за настаняване на малолетни.
При последвалата щателна митническа проверка, поискана от граничните полицаи, зад кората на една от седалките на микробуса е открит пакет с боен пистолет “Макаров” със заличени номера с десет патрона и газов пистолет без марка, преработен за стрелба с бойни патрони с осем боеприпаса за него.
Двама от групата - Х.Д./25г./ и Ф.У./28г./ са с криминални регистрирации /за кражби/,  вторият – и за участие във въоръжен грабеж. В един от пепелниците на микробуса допълнително е открит пакет с 8 /осем/ грама вещество, реагирало при полевия наркотест на марихуана.
По случая е образувано досъдебно производство по чл.337 и чл.354А от НК.

 


Сходни връзки

Подмяна на самоличност и износ на оръжие разкриха гранични полицаи на КГПП-Дунав мост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди