изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:58 EEST
В Каварна ще се проведе XIII Национален фестивал на любителските театри    
Култура Каварна. Довечера в Каварна се открива XIII Национален фестивал на любителските театри с международно участие. Официалното у откриване е в 19.00 часа на площада пред читалище „Съгласие” в града. Това каза кметът на Каварна Цонко Цонев пред Агенция „Фокус”. Фестивалът ще продължи до 6 юни включително като се очакват около 400 участници от 22 театрални формации, като две формации са от Каварна.

„През тази година ще имаме на гости и деца второ поколение българчета от Хатива, Испания. Това са деца на българи, които са се заселили в Испания преди 30 - 40 години. Те идват при нас с театрална постановка и са част от международното участие на фестивала”, обясни Цонев.
Председател на журито, което ще оценява изпълненията, е проф. Надежда Сейкова, а в състава му са Кремена Бабачева – театровед и Светослав Добрев – актьор. Театралният фестивал е основан през 1998 г. в памет на проф. Гочо Гочев, който е от Каварна.
Росица ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

В Каварна ще се проведе XIII Национален фестивал на любителските театри | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди