изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:05 EEST
Изследовател на траките изчезна в Пловдив    
Новини
Изследователят на траките по нашите земи инж. Димитър Чиликов е в неизвестност вече 7-и ден, съобщиха близките му. 68-годишният строителен инженер живеел сам в дома си близо до турското консулство, пише вестник "Марица".


За последно е видян в 23 часа на 24 май, когато слизал от такси на ул. „Гладстон". Имам чувството, че татко изобщо не е успял да се прибере вкъщи, каза дъщеря му Деа. Най-близките приятели на Чиликов твърдят, че той не е кроял планове за дълго отсъствие от къщи. На 25-и трябвало да отиде при джипито си, за да му изпише инсулин. Но не се явил. Чиликов е почти сляп заради дългогодишен диабет. У себе си няма лекарства и затова близките му са още по-притеснени.

Димитър Чиликов е познат на пловдивчани със строителствата на Дома на техниката и „Евмолпия", в които е участвал. Има издадени над 8 книги, посветени на траките. Твърди се, че е превел древния надпис над Ситово, който е загадка за много учени.

Приятелите и близките на инж. Чиликов са сформирали група за издирването му в социалната мрежа Facebook и молят всички, които имат информация за него да сигнализират в полицията. Снимките на инж. Чиликов бяха предоставени на Dir.bg от читателя ни Симеон Кръстев.

dir.bg

 


Сходни връзки

Изследовател на траките изчезна в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди