изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:26 EEST
100 ГОДИНИ ЧЕСТВАТ СЛАВЕЙКОВЦИ    
ОбразованиеПоставяне на паметна плоча и запечатване на урна с послания "Памет за утре" са сред дейностите по повод юбилея

С богата програма ще бъде отбелязан 100-годишният юбилей на СОУ "П.Р.Славейков" в Добрич. Сред дейностите е предвидено проучване на живота и делото на патрона на училището и историята на учебното заведение. През този месец бяха организирани екскурзии под наслов "По стъпките на нашите будители и възрожденци" и "По стъпките на Славейков". Възпитаниците на училището се включват във викторини, състезания, конкурси и т.н. През есента ще бъдат организирани "Сървайвър - намери, прочети, изпълни", детско шоу "Славейков" търси талант", ще се подреди Стена на поезията. В програмата са включени също спортни състезания по хандбал, баскетбол, волейбол и футбол. За ноември е насрочена инициативата "Здравословно да се храним с рецептите на Дядо Славейков" с участието на ученици от първи и четвърти клас.
Поставяне на паметна плоча "100 години СОУ "Петко Рачов Славейков" в двора на училището и запечатване на урна "Памет за утре" с посланията на днешните славейковци са насрочени за 17 ноември. Същия ден ще се състои и тържествен юбилеен концерт.
В празничната програма са включени и поредица от изложби - рисунки на настоящи и бивши славейковци, "От раклата на баба", "Домашните любимци на славейковци". Ще се състои и благотворителен базар на кулинарни изделия. През ноември ще се презентира филмът "Славни славейковци", предстои издаването на юбилеен вестник и литературен сборник. Родители на учениците ще се включат в състезание "Мама, татко и аз", благотворителен бал и засаждане на 100 дръвчета и оформяне на "Горичката на славейковци".
 


Сходни връзки

100 ГОДИНИ ЧЕСТВАТ СЛАВЕЙКОВЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди