изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:43 EEST
БАЛЧИК С ПРОГРАМА ЗА ЕФЕКТИВНОСТ    
НовиниПрограма за енергийна ефективност за периода 2010-2011 година прие Общинският съвет в Балчик, съобщиха от общината в морския град.

Сред целите й са предприемане на действия за намаляване на разходите за горива и енергия, подобряване на качеството на енергийните услуги, промяна в моделите на енергийно поведение на всички групи потребители в общината.
Предвижда се проектите за енергийна ефективност да са насочени към сгради в секторите образование, здравеопазване, култура. Енергоефективни мерки ще се прилагат и към уличното осветление и това в административните сгради. Предвижда се още подмяна на дървена и стоманена дограма с PVC и стъклопакети, топлоизолация на покриви, фасадна изолация и въвеждане на автоматично регулиране на отоплителните инсталации. В програмата е залегнало продължаване изграждането на газопреносна мрежа и централа за биогаз с преносна мрежа до общински обекти.
Финансиране за тези проекти ще се търси от оперативна програма  Регионално развитие”, фонд „Енергийна ефективност”, както и по други европейски програми и фондове, обясниха от общината в Добрич.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК С ПРОГРАМА ЗА ЕФЕКТИВНОСТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БАЛЧИК С ПРОГРАМА ЗА ЕФЕКТИВНОСТ
Автор: Anonymous да 2010-05-31 @ 19:28 EEST
АКО Е КАТО КАНАЛИЗАЦИОННАТА ИМ СИСТЕМА - НЕМА НУЖДА ДА СЕ ХАБЯТ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди